Nedsat pris! Rosa: Roman
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Rosa: Roman (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Jonathan Rabb

Forlag: Cicero
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 363
Dato for udgivelse: 30-8-2006
Udgivelse: 1. udgave, 2006.
Oversætter: Brian Christensen
ISBN-13: 9788777147968
Produkt type: Bog
Ophavsangivelse: Jonathan Rabb
Originaltitel: Rosa
År for denne udgave: 2006
Første udgivelsesår: 2006
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

»Fremragende roman... Det er en uhyre spændende bog, der absolut ikke ufortjent i sit hjemland er blevet sammenlignet med Philip Kerrs Berlin Noir trilogien.«
- Lektørudtalelse
»Rosa er en historisk krimi, der foregår i Berlin 1919. Tiden, byen og ikke mindst kriminalinspektør Nicolai Hoffner efterlader et uudsletteligt indtryk, for Jonathan Rabb har skrevet en bemærkelsesværdig og gribende roman.
5 ud af 6 stjerner.«
- B.T.
Berlin 1919. 1. Verdenskrig er forbi, og fattigdom og fortvivlelse har sænket sig over Tyskland. Spartakisternes revolte med Karl Liebknecht og Rosa Luxemburg i spidsen er netop blevet nedkæmpet, men landet og især Berlin, har måttet betale en høj pris for det: Det politiske politi, POLPO, har fået en uhyrlig magt, og snart sagt enhver forbrydelse regnes for at være en potentiel opblussen af den socialistiske opstand.
I denne betændte atmosfære, hvor hele familier bor på gaden, og der hverken er mad, arbejde endsige håb for fremtiden, begås en række bestialske mord på kvinder. Gerningsstedet er hver gang de ikke-færdigbyggede togtunneler i Berlin, og alle ofrene har fået ridset et stort set identisk mærke ind i ryggen.
I begyndelsen efterforsker kriminalinspektør Nicolai Hoffner derfor mordene, som var de begået af en seriemorder, men da POLPO uden forklaring fjerner en af de døde kvinder fra byens lighus og derefter i utvetydige vendinger beder Hoffner om at blande sig uden om, forstår han, at sagen nok er mere speget end røget. Problemet er, at Hoffner nåede at genkende den døde kvinde.
Jonathan Rabbs Rosa sammenlignes af mange med Philip Kerrs Berlin Noir-trilogi og Alan Fursts Dark Star og tegner et dystert og koldt billede af Berlin i de tidlige mellemkrigsår.

Anmeldelser (0)