Nedsat pris! Rygter om Gud: En bog om gudsbilleder på godt og ondt
Kategorier / sektioner:

Rygter om Gud: En bog om gudsbilleder på godt og ondt (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Johannes Værge

Forlag: Eksistensen
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788741004204
Udgave: 1. (19-04-2018)
Oplag: 2. (06-07-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 158
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
146,50 kr
85,25 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Sigtet med Rygter om Gud er at tegne billeder af kristendommens Gud som værende både grænseløst imødekommende og en tydelig myndighed.
Biskop Jan Lindhardt brugte det billede om danskerne, at de var som skrabelodder: Når man kradsede lidt i overfladen, kom der noget kristendom frem. Men hvilket billede af Gud gemmer der sig? Nutidig tale om Gud kritiseres ofte for at have gjort Gud så kærlig, at han virker harmløs. En forestilling om en vattet Gud er ganske rigtigt ikke til gavn, når vi konfronteres med døden og de kræfter, der trækker os mod tilværelsens afgrunde. På den anden side fortæller hospitalspræster samstemmende, at ved kritisk sygdom får patienten påfaldende tit den tanke, at den truende sygdom kan være Guds hævn for begåede fejltrin. Altså en forestilling om en hård Gud – til alt andet end hjælp. Et kapitel i denne bog gengiver en psykologisk analyse af gudsbilledernes menneskelige baggrund, mens hovedparten af bogen belyser forestillingerne om Gud ud fra bibelsk materiale og teologers udsagn fra oldkirken frem til nutiden. Også digtning og kirkekunst indgår i skildringen af, hvordan forestillinger om Gud kan bruges og misbruges.
Sigtet er at tegne billeder af kristendommens Gud som grænseløst imødekommende og samtidig med en tydelig myndighed, udtrykt i billeder af Gud som far, faderlig dommer og hyrde – med den indsigt og de færdigheder, der kræves for at være sand far, sand dommer og sand hyrde.
Pressen skriver:
Det er absolut en anbefalelsesværdig bog.
- Tidsskriftet Religion  

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Rygter om Gud: En bog om gudsbilleder på godt og ondt

Rygter om Gud: En bog om gudsbilleder på godt og ondt