Nedsat pris! Rygtet om Guds død: en tanke og dens fallit - læsninger af J.P. Jacobsen, Kierkegaard, Nietzsche og Dostojevskij Forstør
Kategorier / sektioner:

Rygtet om Guds død: en tanke og dens fallit - læsninger af J.P. Jacobsen, Kierkegaard, Nietzsche og Dostojevskij (Bog, Hæftet)

Af: Søren Matthiesen

Forlag: Hovedland
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 136
Dato for udgivelse: 25-10-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
ISBN-13: 9788770703932
Produkt type: Bog
Originaltitel: Rygtet om Guds død
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

173,95 kr

-13%

Vejl. pris: 199,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Rygtet om Guds død er startskuddet til det moderne liv og grundlaget for  moderniteten, skriver sognepræst og forfatter Søren Matthiesen. Tanken om Guds død kommer først for alvor kommer til at spille en rolle i og breder sig i det nittende århundrede, bl.a. som en konsekvens af tanken, at menneskers forestilling om virkeligheden kunne være et produkt af dets egen bevidsthed, og at GUD derfor døde - og dør! - hvis mennesker holder op med at tro .
Søren Matthiesens bog leverer litterære analyser af 4 centrale skikkelser i opgøret, nemlig J.P. Jacobsen, Søren Kierkegaard, Friedrich Nietzsche og Fjodor Dostojevskij. Gennem fire litterære analyser når Matthiesen frem til, at tanken om Guds død bliver ubærlig, og at forfatterne så at sige punkterer på spørgsmålet, mest alvorligt vel Nietzsche, hvis dyrkelse af det frigjorte, dvs. moderne (over)menneske førte ham ud i sindssyge. I et slutkapitel beskriver Matthiesen, delvist i forlængelse af digteren Søren Ulrik Tomsen, hvorledes kulturradikalismen, for at kunne få regnestykkerne til at gå op - bliver nødt til at fremstille den moderne position som en offerposition, i stedet for - nøgternt - at fremstille den som det den i dag  er: den magthavende (og undertrykkende). Søren Matthiesens bog er et opgør med den moderne ateisme og dens følgesvende nihilismen og dekadencen.  

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Rygtet om Guds død: en tanke og dens fallit - læsninger af J.P. Jacobsen, Kierkegaard, Nietzsche og Dostojevskij

Rygtet om Guds død: en tanke og dens fallit - læsninger af J.P. Jacobsen, Kierkegaard, Nietzsche og Dostojevskij