Rygtet (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Ingeborg Arvola

Forlag: Turbine
Format: Hardback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740608649
Udgave: 1. (15-12-2016)
Oplag: 1. (15-12-2016)
Første udgivelsesår: 2016
Indbinding: Hardback
Sideantal: 108
Originaltitel: Ryktet
Oversætter: Sara Koch
Originalsprog: Svensk

Status : Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Nødvendig og medrivende ungdomsroman om mobning på sociale medier.

Du er død, bitch.

Du skal dø.

Du kommer til at fortryde.

Se dig i spejlet, luder, for det er sidste gang du kommer til at se godt ud.

I Rygtet fyldes Nikas mobil med hade-sms’er. Sms’er fra Anette K. og hendes populære veninder. Fordi Nika har stjålet Anette K.’s kæreste. Det siger rygtet i hvert fald. Så nu vil Anette K. og hendes veninder smadre Nika med et jernrør. Men det er ikke jernrøret, Nika frygter mest. Hun er mest bange for, hvad hendes storebror Ville kan finde på at gøre, hvis han hører om det.

… Hvorfor er der ikke nogen, der har fortalt tøserne, hvem min bror er? Jeg troede alle vidste det. Min bror har Tromsøs vildeste og værste ry. Et gammelt ry. For han kan blive så vred. Så ufatteligt vred.

Ingeborg Arvola skriver nærværende og med en sjældent fin psykologisk indsigt om online mobning blandt unge. I Rygtet giver hun et stærkt portræt af en pige, som mobbes uden at blive offer.

”Hvis man bliver mobbet, kan det sætte ar for resten af livet. Nika er ikke et offer. Hun lader sig ikke knuse af mobningen. Hun er stærk, og hun ved, hvad hun vil. Måske kan det inspirere nogen,” siger Arvola om bogen.

Rygtet er et nødvendigt indspark til debatten om mobning på de sociale medier. Den er skrevet i øjenhøjde med mobberne og mobbeofrene – uden at tale ned til dem. Bogen er skrevet med inspiration i en sand historie fra Tromsø.

For oplysninger om mobning på nettet i Danmark henvises blandt andet til Børnerådets undersøgelse: http://www.boerneraadet.dk/nyheder/nyheder-2015/unge-handler-paa-digital-mobning

EndFragment

Anmeldelser (0)