Sæt skrivespor: sprog, genre, sprogrigtighed
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Sæt skrivespor: sprog, genre, sprogrigtighed (Bog, Dansk)

Forfattere: Yvonne Roug-Andersen, Jørgen Larsen, Roland Hachmann

Forlag: Dansklærerforeningen
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788779964143
Udgave: 1. (07-12-2009)
Oplag: 5. (07-12-2009)
Første udgivelsesår: 2009
Serie: Sprog, genre, sprogrigtighed
Sideantal: 95
Formater / udgaver
254,30 kr
254,30 kr

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Sæt skrivespor 1-2 sammenvæver arbejdet med sprog, genre og sprogrigtighed. Eleverne skal læse fagtekster, undersøge og diskutere sprog og genretræk, arbejde med sproglig korrekthed og grammatik, og de skal selv skrive fagtekster. Eleverne i de ældste klassetrin skal blive genrebevidste tekstlæsere og produktive skribenter med et hensigtsmæssigt og levende sprog når det gælder fagtekster.
Materialet præsenterer et overskueligt undervisningsforløb hvor sproglige og grammatiske opgaver kan inddrages når klassen ønsker at fokusere på sprog, genre og grammatik. Til hvert genrekapitel er der anført en skriveproces – sæt skrivespor – der kan anvendes som en afslutning på genrearbejdet, og hvor sprogbrug, sproglig korrekthed og grammatik benyttes i en funktionel kontekst – eleverne skal skrive med en hensigt. De enkelte skrivespor peger frem mod elevernes skriftlige prøve efter 9. klasse.
Til materialet hører en lærervejledning der indeholder kopiark og præsenterer elevbogens struktur, fokuspunkter og mål. Lærervejledning supplerer og uddyber elevbogens indhold. I tillæg til bøgerne findes en hjemmeside med en række opgaver der træner eleverne i de ni formelle sproglige problemfelter de har arbejdet med i bøgernes grammatiske afsnit. Her får eleverne mulighed for at arbejde yderligere med specifi kke fejltyper, teste deres viden her og nu og få deres score og sende resultatet til deres egen eller lærerens e-mail-adresse. Adgang til og brug af hjemmesiden er gratis.

Anmeldelser (0)