Sagen om slaven Furcy: en beretning Forstør
Kategorier / sektioner:

Sagen om slaven Furcy: en beretning (Bog, Indbundet)

Af: Mohammed Aïssaoui

Forlag: Turbine
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 169
Dato for udgivelse: 31-10-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Oversætter: Ulla Gjedde Palmgreen
ISBN-13: 9788771412550
Produkt type: Bog
Originaltitel: L'affaire de l'esclave Furcy
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Fransk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

276,40 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Sagen om slaven Furcy   
Ny bog om en slaves lange kamp for frihed  

I 1848 forbød Frankrig og Danmark slaveriet. Fem år inden var der langt om længe blevet fældet dom i den længste retssag, en slave nogensinde havde anlagt mod sin herre. Slaven blev erklæret fri efter årtiers kamp. Hans navn var Furcy, og i en alder af 31 havde han med få støtter taget kampen op mod hele det franske kolonistyre og insisteret på at gennemtvinge idealerne fra Den Franske Revolution om frihed, menneskerettigheder og lighed for loven.   
Det er denne retssag, der begyndte på øen Réunion i Det Indiske Ocean og sluttede i Den Kongelige Ret i Paris, som den franske journalist Mohammed Aïssaoui forfølger i Sagen om slaven Furcy
Aïssaouis fascination af Furcy begynder en martsdag i 2005, da han på en auktion køber en sagsmappe af retsmødereferater, breve og forsvarstaler. Hans fascination bliver til besættelse og forbavselse, for han kan næsten ikke finde noget vidnesbyrd fra Furcy eller andre ofre for slaveriet. Hverken til den store historie om slavernes vilkår eller til Furcys retssag - slavernes historie er en ´historie uden arkiver´. 
Af samme grund er Aïssaouis opdagelse af syv af Furcys breve om retssagens forløb unik. Med dem i hånden kan Aïssaoui give stemme til ikke bare sagens hovedperson, men også til et af ofrene for den verdensomspændende europæiske kolonialisme, der langtfra levede op til oplysningstidens og Den Franske Revolutions idealer.   

Mohammed Aïssaoui (f. 1964) skriver for det franske dagblad Figaro. Han har udgivet tre bøger på fransk. Sagen om slaven Furcy er den første på dansk. I Frankrig blev bogen  i 2010 hædret med flere priser, heriblandt Prix Renaudot de l´essai og Prix du Livre RFO.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sagen om slaven Furcy: en beretning

Sagen om slaven Furcy: en beretning