Nedsat pris! Sameksistens uden common sense - Forhistorien - det forudsattes fremtoning: en elliptisk arabesk (Bind 1)
Kategorier / sektioner:

Sameksistens uden common sense - Forhistorien - det forudsattes fremtoning: en elliptisk arabesk (Bind 1) (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Sverre Raffnsøe

Forlag: Akademisk
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 269
Dato for udgivelse: 1-6-2002
Udgivelse: 1. udgave, 2002.
Nr. i serien: Bind: Bind 1,
ISBN-13: 9788750036852
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2002
Første udgivelsesår: 2002
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

172,25 kr

-13%

Vejl. pris: 198,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Man hævder ofte at alle faste værdier forsvinder og at ethvert socialt bånd er i færd med at opløses. Dette skyldes imidlertid at samfundet hænger sammen på en måde som ikke svarer til vores traditionelle forestillinger. Det sociale bånd der knytter os sammen, er vævet af en række forskelligartede tråde hvoraf ingen fremstår som substantielle og grundlæggende. Det kan derfor være særdeles svært at udpege og fastholde det der binder os sammen.
Indspundet i det aktuelle stærke og foranderlige sociale bånd kan den enkelte i dag på én gang betragte sig som fri og afmægtig. Han kan opleve at alt forandrer sig og står til at ændre, samtidig med at han erfarer hvordan han er ude af stand til virkelig at ændre noget og hvorledes alt alligevel forbliver det samme.
Forord og Indledning til første bind belyser karakteren af det aktuelle, underligt immaterielle sociale bånd der knytter os sammen i en række henseender. Samtidig beskriver de den sociale og historiske analysemåde som bliver anvendt, nemlig dispositivanalysen sådan som den lader sig udarbejde i forlængelse af den franske filosof og idéhistoriker Michel Foucaults værker. Endelig giver de et overblik over det historiske rids som afhandlingen tegner.
Del I, "Retten og dens afgørelse", udfolder en arkaisk social omgang sådan som den systematiseredes igennem en almindeligt udbredt anklage- og sædvaneret. Dernæst gør den rede for hvorledes en udsigelse af sandhed der oprindelig var indlejret i retten udspaltedes af og blev irreducibel i forhold til denne. I forlængelse heraf blev man alment forpligtet på at afdække og følge sandhed i en form hvor den afslørede hvad der er tilfældet og slår det fast som en umistelig kendsgerning.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sameksistens uden common sense - Forhistorien - det forudsattes fremtoning: en elliptisk arabesk (Bind 1)

Sameksistens uden common sense - Forhistorien - det forudsattes fremtoning: en elliptisk arabesk (Bind 1)