Nedsat pris! Sameksistens uden common sense - Historien - det selvfølgeliges genese: en elliptisk arabesk (Bind 2)
Kategorier / sektioner:

Sameksistens uden common sense - Historien - det selvfølgeliges genese: en elliptisk arabesk (Bind 2) (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Sverre Raffnsøe

Forlag: Akademisk
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 365
Dato for udgivelse: 1-6-2002
Udgivelse: 1. udgave, 2002.
Nr. i serien: Bind: Bind 2,
ISBN-13: 9788750036869
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2002
Første udgivelsesår: 2002
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

198,35 kr

-13%

Vejl. pris: 228,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Man hævder ofte at alle faste værdier forsvinder og at ethvert socialt bånd er i færd med at opløses. Dette skyldes imidlertid at samfundet hænger sammen på en måde som ikke svarer til vores traditionelle forestillinger. Det sociale bånd der knytter os sammen, er vævet af en række forskelligartede tråde hvoraf ingen fremstår som substantielle og grundlæggende. Det kan derfor være særdeles svært at udpege og fastholde det der binder os sammen.
Indspundet i det aktuelle stærke og foranderlige sociale bånd kan den enkelte i dag på én gang betragte sig som fri og afmægtig. Han kan opleve at alt forandrer sig og står til at ændre, samtidig med at han erfarer hvordan han er ude af stand til virkelig at ændre noget og hvorledes alt alligevel forbliver det samme.
Del II, "Loven og dens opdeling", gør rede for hvordan et moderne konstitutionelt retssamfund bliver til gennem en forelæggelse af loven.
Allerede i den syd- og centraleuropæiske middelalder begyndte man at udspalte loven og forelægge den som en systematik der var forpligtende for den sociale omgang således at den i Del I beskrevne anklage- og sædvaneret fremstod som baseret på foreliggende almene forbud og påbud. I løbet af nyere tid fik loven en overgribende og uomgængelig status, hvilket blandt andet kom til udtryk i affattelsen af en række konstitutioner. Dette bevirkede at en generel transformation af den sociale omgang fandt sted. Den kom til at hvile på og formedes af et bestemt forelagt fundament der trak en skarp grænse mellem forbudt og tilladt. I forlængelse heraf er loven blevet en moderne metafysik vi ser virke og mener at følge så snart vi iagttager en vis regelmæssighed.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sameksistens uden common sense - Historien - det selvfølgeliges genese: en elliptisk arabesk (Bind 2)

Sameksistens uden common sense - Historien - det selvfølgeliges genese: en elliptisk arabesk (Bind 2)