Nedsat pris! Samfundets vilkår: Habermas og Luhmann Forstør

Samfundets vilkår: Habermas og Luhmann (Bog, Indbundet)

Af: Jesper Tække

Forlag: Unge Pædagoger
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Serietitel: Unge Pædagogers serie - Billeder på pædagogikken
Sideantal: 139
Dato for udgivelse: 20-8-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
Nr. i serien: Bind: nr. B 99,
Illustrator: Rasmus Svarre Hansen
ISBN-13: 9788790220662
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Designer og Ide: Rasmus Svarre Hansen
Illustrationsangivelser: alle ill.
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

245,50 kr

-1%

Vejl. pris: 248,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Habermas er historie- og samfundsfilosof, omend han med sin samfundsteori har placeret sig solidt blandt de store moderne sociologer. Han tager, kan man sige, de sociologiske problemstillinger og kører dem gennem sit filosofiske teoriapparat i en syntetiserende bevægelse, hvor ikke mindst sidste århundredes kommunikative vending if ilosofien får betydning for udfaldet af hans senere analyser.
Udover den kommunikative kerne er det en form for rationalistisk historiefilosofi præget af Kant og Hegel og senere også af Weber, Durkheim og Parsons, der er Habermas´ bidrag til at forklare, hvordan det moderne samfund hænger sammen og er kommet i stand.
Nicklas Luhmann er ikke bare sociolog, men en systemteoretisk sociolog. Han holdt fast i det systemteoretiske, lige fra han hoppede fra et job som jurist i det tyske bureaukrati og begyndte at studere ved den amerikanske sociolog Talcott Parsons i 1960. Han døde i 1998.
Dette giver en kontinuitet i Luhmanns forfatterskab, der udelukker at sætte to af hans værker op imod hinanden, som det var tilfældet med Habermas i denne bogs første del. Dette betyder imidlertid ikke, at der ikke kan beskrives en udvikling i Luhmanns forfatterskab, men at denne udvikling mest har karakter af udvidelser af området for, hvad han beskriver med den samme teori, samt teoriarkitektonisk som en bevægelse mod at beskrive samme pointer med færre og færre begreber og med større og større logisk præcision.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Samfundets vilkår: Habermas og Luhmann

Samfundets vilkår: Habermas og Luhmann