Nedsat pris! Samfundsøkonomi - teori og beskrivelse
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Samfundsøkonomi - teori og beskrivelse (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Henrik Grell

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788741273341
Udgave: 1. (06-08-2018)
Oplag: 1. (06-08-2018)
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 424
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
391,50 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

SAMFUNDSØKONOMI - Teori og beskrivelse er en grundbog til undervisningen i samfundsøkonomi på indledende niveau i de videregående uddannelser.

Bogen integrerer gennemgangen af økonomisk teori med beskrivende økonomi. Der lægges i fremstillingen vægt på at anvende teorien i analyse af aktuelle økonomiske problemstillinger. Endvidere forsøges at gøre fremstillingen tilgængelig for læsere uden særlige matematiske forkundskaber. Et gennemgående tema i bogens sidste del er aktuel økonomisk politik til påvirkning af konjunkturudvikling og langsigtet strukturudvikling.

I bogens første del analyseres og forklares grundlæggende mekanismer i samspillet mellem forbrugere og virksomheder. Bogen præsenterer redskaber til at vurdere effektiviteten i forskellige markedsformer. Desuden behandles løndannelse, international handel, samt det offentliges regulering for at få markedsmekanismen til bedre at tilgodese samfundsøkonomiske målsætninger.

I bogens anden halvdel analyseres og forklares grundlæggende drivkræfter bag samfundets økonomiske udvikling på kort og lang sigt. Sammenhængen mellem produktion, efterspørgsel, inflation og betalingsbalance forklares i et makroøkonomisk og internationalt perspektiv.

SAMFUNDSØKONOMI - Teori og beskrivelse er skrevet med henblik på undervisningen på fx markedsførings-, service-, og handelsuddannelserne. Bogen vil også kunne anvendes på andre videregående uddannelser, hvor der indgår kurser i grundlæggende mikro- og makroøkonomi.

Anmeldelser (0)