Nedsat pris! Samlede værker Forstør
Kategorier / sektioner:

Samlede værker (Bog, Hæftet)

Af: Ingeborg Stuckenberg

Forlag: Gladiator
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Sandalserien
Sideantal: 199
Dato for udgivelse: 28-2-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Nr. i serien: Bind: 3,
Illustrator: Halfdan Pisket
Redaktion: Michella Jensen m.fl.
ISBN-13: 9788799617661
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Efterord: Hans Otto Jørgensen - Omslagsgrafiker: Thomas Joakim Winther - Omslagsillustrator: Halfdan Pisket
Forord: Hans Otto Jørgensen
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

153,00 kr

-23.5%

Vejl. pris: 200,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ingeborg Stuckenberg: Samlede værker (ca. 1894-1904)

Ingeborg Stuckenbergs skæbne er ond. Privat og i litteraturhistoriske sammenhæng. Hun er født 1866, blev gift med forfatteren Viggo Stuckenberg og var som sådan med i den radikalt nytænkende kreds omkring Johannes Jørgensens tidskrift Taarnet i midten af 1890´erne, men skød sig, fattig og forladt, efter at være emigreret til New Zealand i 1904.
Hendes Samlede værker omfatter novellen Badegæster, trykt under egen signatur som føljeton i Kjøbenhavns Børstidende i 1889-90, udkast til romanen Fagre ord, som hendes mand udgav i sit navn i 1895, og den i 1986 posthumt udgivne Korte Breve fra en lang Rejse forfattet ca. 1903.
Det er ikke meget, men vidtspændende. Både med hensyn til stil og indhold. Det handler om ung kærlighed, om ægteskabeligt bedrag og om emigranttilværelsens fornedrelse. Kort fortalt. Men stilistisk er der i Ingeborg Stuckenbergs arbejde et skred, som har med en kunstners bevidst valg at gøre, og som viser, hvor stor en forfatter, hun er: fra stemningsmalende impressionisme over en kort groteske i slutningen af udkastet til Fagre Ord og videre til en sensationel hardcore realisme i hendes vidnesbyrd om civilisationens endeligt i det fremmede.
Hun skriver, at Europa med sin Civilisation for Europæeren bliver som en Paradisets Have, der er lukket. - Forsilde forstaar den Udelukkede alle de Goder, han har mistet. - Det er i den civiliserede Verden Chancerne er - for den der kan og vil noget, midt i Mylderet og Striden. - Der har man brug for de bedste Mænd og det bedste Arbejde. - Her behøves det ikke - endnu. - Anbefalinger og Rekommendationer - selv de bedste, ere værdiløse.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Samlede værker

Samlede værker