Nedsat pris! Samspillet mellem formelle og uformelle retskildetyper med fokus på gråzoneområdet mellem regeludstedelse og tilsyn: Med fokus på gråzoneområdet mellem regeludstedelse og tilsyn Forstør
Kategorier / sektioner:

Samspillet mellem formelle og uformelle retskildetyper med fokus på gråzoneområdet mellem regeludstedelse og tilsyn: Med fokus på gråzoneområdet mellem regeludstedelse og tilsyn (Bog, Indbundet)

Af: Niels Skovmand Rasmussen

Forlag: Jurist- og Økonomforbundet
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 300
Dato for udgivelse: 19-5-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
ISBN-13: 9788757434279
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

304,50 kr

-13%

Vejl. pris: 350,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

På en række retsområder udvikles der nye reguleringsmetoder, hvor mere uformelle retskildetyper - såsom henstillinger, vejledninger og Q&As - indgår som en central bestanddel af den retlige ramme. Denne bog undersøger hvilke retskildemæssige overvejelser og problemstillinger, som samspillet mellem formelle og uformelle retskildetyper kan give anledning til. Bogen består af tre dele:                                                                                        
I første del udvikles der en generel, teoretisk forståelsesramme, som beskriver samspillet mellem disse formelle og uformelle retskildetyper. Dette sker med udgangspunkt i begrebet soft law - der er særlig udviklet i EU-retten og folkeretten - samt forestillingen om det retlige hierarki.   
I anden del identificeres der et konkret område, hvor samspillet mellem formelle og uformelle retskildetyper giver anledning til forskellige retskildemæssige overvejelser og problemstillinger. Her fokuseres der på gråzoneområdet mellem regeludstedelse og tilsyn i kapitalmarkedsretten, hvor de finansielle tilsynsmyndigheders supplerer den formelle regulering med uformelle retskildetyper. Dette område belyses i fire cases fra henholdsvis EU-retten, dansk ret og engelsk ret:
•Reguleringen af kreditvurderingsbureauer i EU    
•Tilsynsdiamanten
•Udspil om evaluering af bestyrelsens viden og erfaring     
•Treating Customers Fairly-initiativet   
I tredje del opstilles der seks principper for god regulering af retspolitisk karakter. Formålet med disse principper er at anskueliggøre, hvordan de mere teoretiske overvejelser om retskildehierarkiet konkret kan indgå i og dermed kvalificere reguleringsvirksomheden. Principperne er derfor henvendt til lovgiver og de regeludstedende myndigheder.   Bliv klogerere på hvilke retskildemæssige overvejelser og problemstillinger, som samspillet mellem formelle og uformelle retskildetyper kan give anledning til.  
Indholdsoversigt: 
Forord
Kapitel 1. Introduktion
Kapitel 2. Begreberne soft law og hard law 
Kapitel 3. Et forslag til en ny forståelsesramme
Kapitel 4. Det retlige hierarki i europæisk kapitalmarkedsret Kapitel 5. Reguleringen af kreditvurderingsbureauer i EU
Kapitel 6. Retskildehierarkiet i dansk kapitalmarkedsret
Kapitel 7. Tilsynsdiamanten
Kapitel 8. Udspil om evaluering af bestyrelsens viden og erfaring 
Kapitel 9. Det retlige hierarki i engelsk kapitalmarkedsret
Kapitel 10. Treating Customers Fairly
Kapitel 11. Seks principper for god regulering
Resume
Litteratur
Domme og afgørelser
Stikord

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Samspillet mellem formelle og uformelle retskildetyper med fokus på gråzoneområdet mellem regeludstedelse og tilsyn: Med fokus på gråzoneområdet mellem regeludstedelse og tilsyn

Samspillet mellem formelle og uformelle retskildetyper med fokus på gråzoneområdet mellem regeludstedelse og tilsyn: Med fokus på gråzoneområdet mellem regeludstedelse og tilsyn