Nedsat pris! Samtale mellem Adolf Hitler og mig Forstør

Samtale mellem Adolf Hitler og mig (Bog, Hæftet)

Af: Dietrich Eckart

Forlag: Helikon
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Et hit fra Helikon historie
Sideantal: 125
Dato for udgivelse: 6-6-2002
Udgivelse: 1. udgave, 2002.
Oversætter: Fritz Wolder
ISBN-13: 9788798635963
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Noter og navneregister af Fritz Wolder
Forord: Fritz Wolder
Ophavsangivelse: Dietrich Eckart
Originaltitel: Der Bolschewismus von Moses bis Lenin
År for denne udgave: 2002
Første udgivelsesår: 2002
Originalsprog: Tysk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

128,75 kr

-13%

Vejl. pris: 148,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

For sine udgivelser af Giambattista Vico Den nye Videnskab, Niccolò Machiavelli Fyrsten og Niccolò Machiavelli Drøftelser af Livius er Forlaget HELIKON blevet tildelt: Det Italienske Udenrigsministeriums oversætterpris 2005.
»Hvorfor er vi antisemitter?«, råbte Hitler engang ud over en forsamling. Ingen har givet et klarere svar på dette prekære og stadig brændende aktuelle spørgsmål end Hitlers ´faderlige ven´, åndelige læremester og skaberen af førermyten, Dietrich Eckart.
I sit sensationelle skrift Bolsjevismen fra Moses til Lenin. Samtale mellem Adolf Hitler og mig (1924) fremlægger denne grå eminence med besnærende argumenter sin og Hitlers antisemitiske og antikristne verdensanskuelse og historieopfattelse.

Dietrich Eckarts
optegnelser fra de fortrolige samtaler med den senere Fører er et enestående personligt og historisk dokument, der indeholder så afslørende og ekstreme udtalelser, at Hitler efter sin magtovertagelse sørgede for, at bogen forsvandt fra offentligheden. Det er en praksis, der har holdt sig lige siden: ligesom Hitlers Mein Kampf er bogen sortlistet også i dagens Tyskland.
Først nu - med dette initiativ fra forlaget Helikon - gøres Eckarts værk og
åndelige testamente tilgængeligt for et dansk og skandinavisk publikum. En
bog, ingen kommer uden om, der vil forstå baggrunden for holocaust.
»Der kan undre, at Dietrich Eckart er så forholdsvis ukendt, som tilfældet er. Dietrich Eckart (1868-1923) havde en stor indflydelse på Adolf Hitler i hans tidlige år efter nederlaget i 1918 og var en stærk inspiration for Hitlers antisemitisme og hans religionshad. Desuden var Eckart chef for Alfred Rosenberg, senere chefideolog for Det Tredje Rige og en af hovedmændene bag den ideologiske kamp mod ´truslen fra øst´ og jøderne. At en så væsentlig mand som Eckart er blevet ignoreret i historien skyldes primært hans tidlige død i 1923, som var før partiet havde opnået nogen nævneværdig succes, og derfor blev hans navn ikke kendt, som tilfældet var med hans medarbejder Rosenberg.
Hans værk, Bolsjevismen fra Moses til Lenin. Samtale mellem Adolf Hitler og mig, udgivet efter hans død i 1924 kalder sig for en gengivelse af samtaler mellem Hitler og forfatteren. I dette tilfælde er det højst sandsynligt, at meningerne, der gengives i bogen, er Hitlers egne, men på grund af det kraftige angreb Hitler sætter ind mod kristendommen, blev værket begravet lige efter udgivelsen af Hitler selv. Stilen i bogen er mere levende end f.eks. Hitlers egen Min kamp, og den giver faktisk et bedre og mere levende billede af den unge Hitlers ideer om jøde- og kristendommen.
Det er godt, at bogen er udkommet på dansk, da der ikke ofte ses bøger om den tidlige nazisme og Hitlers inspirationskilder. Men det er glædeligt, at et så væsentligt værk endelig er ude på dansk...
Bogen er forsynet med et glimrende og vidende forord af Fritz Wolder, der dels sætter Eckart ind i den meget spændte politiske situation i Tyskland lige efter første verdenskrig, dels forbinder ham med Adolf Hitler og dennes tanker om religion. Desuden er der en nyttig kronologi over Eckarts liv og en litteraturliste.«
- Hans Richardt Schmidt-Nielsen, EMU - Gymnasieskolen, august 2004.
»Mest lærerigt for Hitler-forståelsen er måske den uafsluttede bogs mange direkte og især indirekte udfald imod Bibelen og k

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Samtale mellem Adolf Hitler og mig

Samtale mellem Adolf Hitler og mig

Kunder, der købte denne vare, købte også