Nedsat pris! Schreber: psykoanalytiske bemærkninger om et selvbiografisk beskrevet tilfælde af paranoia (dementia paranoides) Forstør
Kategorier / sektioner:

Schreber: psykoanalytiske bemærkninger om et selvbiografisk beskrevet tilfælde af paranoia (dementia paranoides) (Bog, Hæftet)

Af: Sigmund Freud

Forlag: Hans Reitzel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 139
Dato for udgivelse: 1-3-1990
Udgivelse: 1. udgave, 1990.
Oversætter: Steffen Jørgensen
ISBN-13: 9788741238197
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: udgivet af Ole Andkjær Olsen og Simo Køppe - i samarbejde med udgiverne
Originaltitel: Gesammelte Werke
År for denne udgave: 1990
Første udgivelsesår: 1990
Originalsprog: Tysk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

151,15 kr

-22.5%

Vejl. pris: 195,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Sigmund Freud skabte i 1890erne en helt ny metode til behandling af neurotiske lidelser: psykoanalysen. Ved en daglig - én time lang - samtale søgte han at bevidstgøre sine patienter om sygdommens skjulte årsager og bibringe dem en følelsesmæssig accept af de intime og ofte meget pinlige detaljer, der herved kom for dagen. Freud udgav i alt fem store og et antal mindre sygehistorier. Ud over at rumme værdifulde oplysninger om hans analytiske og terapeutiske metode tegner de et bredt kulturhistorisk billede af familielivet, omgangsformerne og forholdet mellem kønnene omkring århundreskiftet. Hver sygehistorie er samtidig en livshistorie, der - med Freuds egen formulering - kan læses som en roman eller novelle. Sygehistorien om den paranoide retspræsident Schreber adskiller sig på to punkter fra de øvrige: For det først er det ingen egentlig psykoanalyse, men en analyse af Schrebers meget bemærkelsesværdige memoirer. For det andet var sygdommen en psykose, en sygdomsform, Freud anså for utilgængelig for psykoanalytisk behandling, men som han behøvede for at udfylde et hul i den psykoanalytiske teori. Schrebers memoirer er en selvstændig litterær præsentation af betydelig udtryksstyrke, og som appendiks til Freuds analyse bringes de første fem kapitler heraf i dansk oversættelse.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Schreber: psykoanalytiske bemærkninger om et selvbiografisk beskrevet tilfælde af paranoia (dementia paranoides)

Schreber: psykoanalytiske bemærkninger om et selvbiografisk beskrevet tilfælde af paranoia (dementia paranoides)