Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Seks høns og en hane: historisk roman fra et fynsk landsogn - fra 1840 til begyndelsen af 1900 (Bind 2) (Bog, Paperback)

Af: Ebba Møller

Forlag: BoD
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Serietitel: Bolthøj historier
Sideantal: 324
Dato for udgivelse: 2-10-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
Nr. i serien: Bind: Bind 22,
ISBN-13: 9788771884548
Produkt type: Bog
Anden serietitel info: en sogne-krønike
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Forlaget skriver: Ikke på lager lige nu. Leveringstid 8-10 dage efter bestilling.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

214,15 kr

-17%

Vejl. pris: 258,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Ebba Møller (f. 1938) har lige fra barndommen altid været interesseret i historier om menneskene i det nære samfund, ikke mindst på Vestfyn. Hun har især haft stor betydning for landsbyerne Køng / Gummerup, hvor hun er kendt for at have gravet dybt i de lokalhistoriske arkiver og for at have skrevet flere bøger og artikler om sine fund.
Bolthøj-krøniken udspiller sig i perioden 1770 til nutiden. Handlingen finder sted i den lille fynske landsby, hvor alle kender alle på godt og ondt, og lever med i hinandens liv. Her hersker de store følelser mellem rig og fattig, både kærlighed og had, hjælpsomhed og forbrydelser, sammenhold og svigt. Disse (næsten) alle autentiske hændelser kommer fra forskellige egne af Fyn, men udspilles her i det fiktive sogn Bolthøj.
Tiden er nu 1840 til 1900. Ritmester Uffe von Bolt er flyttet ind på Bolthøj Gods, sammen med fru Ninet og deres efterhånden fem døtre. Ritmesteren er en venlig og velmenende mand, men har et kolerisk temperament som ind imellem slår gnister. Så skal både skyldige som uskyldige dukke sig!
Ude i Mosen bor hønsepasser Marinus Jensen sammen med sin kone Anna og deres fem sønner. Ved et mærkeligt tilfælde kommer efternøleren, den lille Henrijette, til. Og som tiden går, bliver hun veninde med ritmesterens yngste datter Flora.
Det er en urolig tid med mange forbryderbander på landevejene. Den teologi-studerende Adam fra Bolthøj bliver overfaldet på vej til Fredericia, og kommer ikke til at deltage i krigen 1864. Bolthøj sogn går heller ikke fri, og der sker mange uhyggelige ting, da store Enock og hans bande kommer til egnen.
Bogen er andet bind af seks i Bolthøj-krøniken.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Seks høns og en hane: historisk roman fra et fynsk landsogn - fra 1840 til begyndelsen af 1900 (Bind 2)

Seks høns og en hane: historisk roman fra et fynsk landsogn - fra 1840 til begyndelsen af 1900 (Bind 2)