Nedsat pris! Selandia: Verdens første oceangående motorskib
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Selandia: Verdens første oceangående motorskib (Bog, Dansk)

Af: Anders Riis

Forlag: Nautilus
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788790924751
Udgave: 1. (16-02-2012)
Oplag: 2. (16-02-2012)
Første udgivelsesår: 2012
Sideantal: 240
Forord af': Jan Erlund

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Det var Rudolf Diesels epokegørende opfindelse, der blev til praktisk virkelighed, da verdens første oceangående motorskib Selandia en februardag i 1912 sejlede ud fra København. Det var en teknologisk bedrift, der med ét slag gav ØK et stort konkurrenceforspring, som gjorde Kompagniet til et af verdens førende linjerederier - samtidig med, at B&W slog sit navn fast som fabrikant af effektive og pålidelige dieselmotorer.
Selandia blev skabt i et samarbejde mellem ØK og B&W, og baggrunden for motorskibets ´Selandias´ succes var en kombination af H.N. Andersens visioner og et team af dygtige ingeniører hos B&W. Opgaven med at bygge verdens første oceangående motorskib blev løst på meget kort tid, og selv om jomfruturen ikke var helt uden tekniske kvaler, så var ´Selandia´ en enestående succes.
I forbindelse med den nye bog har forfatteren Anders Riis gennemgået et omfattende kildemateriale, og det er lykkedes at finde mange hidtil ukendte oplysninger om bygningen af ´Selandia´ og skibets efterfølgende driftsperiode hos ØK. Bogen beskriver således grundigt baggrunden for, at ØK besluttede at anskaffe motorskibe, ligesom bogen fortæller om de mange tekniske udfordringer, der blev løst af B&W's ingeniører og ØK's dygtige maskinbesætning. Hele historien fortælles i et flydende og letlæst sprog, og bogen er indbydende udformet med mange illustrationer.

Anmeldelser (0)