Nedsat pris! Selandia: Verdens første oceangående motorskib
Kategorier / sektioner:

Selandia: Verdens første oceangående motorskib (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Anders Riis

Forlag: Nautilus
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 240
Dato for udgivelse: 16-2-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
ISBN-13: 9788790924751
Produkt type: Bog
Forord: Jan Erlund
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

3 - 8 hverdage

399,35 kr

-13%

Vejl. pris: 459,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Det var Rudolf Diesels epokegørende opfindelse, der blev til praktisk virkelighed, da verdens første oceangående motorskib Selandia en februardag i 1912 sejlede ud fra København. Det var en teknologisk bedrift, der med ét slag gav ØK et stort konkurrenceforspring, som gjorde Kompagniet til et af verdens førende linjerederier - samtidig med, at B&W slog sit navn fast som fabrikant af effektive og pålidelige dieselmotorer.
Selandia blev skabt i et samarbejde mellem ØK og B&W, og baggrunden for motorskibets ´Selandias´ succes var en kombination af H.N. Andersens visioner og et team af dygtige ingeniører hos B&W. Opgaven med at bygge verdens første oceangående motorskib blev løst på meget kort tid, og selv om jomfruturen ikke var helt uden tekniske kvaler, så var ´Selandia´ en enestående succes.
I forbindelse med den nye bog har forfatteren Anders Riis gennemgået et omfattende kildemateriale, og det er lykkedes at finde mange hidtil ukendte oplysninger om bygningen af ´Selandia´ og skibets efterfølgende driftsperiode hos ØK. Bogen beskriver således grundigt baggrunden for, at ØK besluttede at anskaffe motorskibe, ligesom bogen fortæller om de mange tekniske udfordringer, der blev løst af B&W's ingeniører og ØK's dygtige maskinbesætning. Hele historien fortælles i et flydende og letlæst sprog, og bogen er indbydende udformet med mange illustrationer.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Selandia: Verdens første oceangående motorskib

Selandia: Verdens første oceangående motorskib