Nedsat pris! Sidney: en iværksætter

Sidney: en iværksætter (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Jørgen Burhøi Schultz

Forlag: Forlaget Mellemgaard
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788772183152
Udgave: 1. (17-06-2019)
Oplag: 1. (17-06-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 224
Omslagsgrafiker: Julia Igaard Jung
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
113,20 kr
102,10 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Det 20. århundrede er stort set domineret af to store generationer: den ældre generation, der er født først i perioden, og den yngre, der er født efter Anden Verdenskrig. Forfatteren ser de to perioder som overordentlig forskellige, fordi også dagligdagen og hele kulturen, levevis, uddannelse osv. er vidt forskellige, ligesom respekten mellem ung og ældre ændres fatalt. Det, der fængsler forfatteren, er de typer, som gennemlevede mellemkrigsårene og selve krigen.          


Uddrag af bogen 

Det begyndte at blive mørkt, men han mente, det var to Gestapofolk, og bilen kunne godt ligne en af deres. Han blev stående ganske stille, de to gik stadig rundt og var tæt på ham, måske 30 meter, han kunne mærke adrenalinen og bestemte sig for at skyde dem, hvis de kom nærmere. Han tænkte: ”Hvad ville Torben gøre?” Imidlertid gik de videre tilbage mod huset og bilen, stod lidt og steg så ind og kørte. Sidney skyndte sig tilbage til de andre og så, at de havde bundet stikkeren til et træ, stadig kneblet. Sidney sagde, at de havde travlt, så der var ikke andet end at gøre det færdigt med ham. Han var bundet, fordi man havde aftalt, at alle skulle skyde ham samtidigt. Sidney var ikke sikker på, at Gestapofolkene var ude af skoven, så gruppen skulle ikke vække opmærksomhed ved at skyde, men de havde jo mandens pistol med lydværn, så hvorfor ikke bruge den. Det blev de enige om, og Jan påtog sig at hævne jøderne og likviderede manden.           


Om forfatteren 

Jørgen Burhøi Schultz (f. 1926) er født i Nykøbing Falster, er student fra Haslev Gymnasium og Kostskole og har gennemgået en solid erhvervsuddannelse, dels på Niels Brocks Handelsskole og dels på Handelshøjskolen i København. Han har i sin karriere haft flere ledende stillinger, sidst som direktør og bestyrelsesformand for Rederiet Nordisk Færgefart A/S i Faaborg i perioden 1984 til 1994, da han blev pensioneret.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sidney: en iværksætter

Sidney: en iværksætter