Nedsat pris! Sidste omgang: En nostalgisk beretning om aarhusianske cykelryttere i hundrede år Forstør
Kategorier / sektioner:

Sidste omgang: En nostalgisk beretning om aarhusianske cykelryttere i hundrede år (Bog, Hæftet)

Af: Peter Kjeldsen

Forlag: Ådalen
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 269
Dato for udgivelse: 14-8-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
ISBN-13: 9788792819482
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

257,30 kr

-17%

Vejl. pris: 310,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Sidste Omgang er et nostalgisk tilbageblik på de aarhusianske cykelsportshelte gennem 100 år helt fra pionerårene i 1880’erne, hvor man kører cykelløb på velocipeder på Galgebakken, til 1960’erne og 1970’erne, hvor de aarhusianske cykelryttere er en væsentlig del af den danske guldalderperiode,der resulterer i et stort antal VM- og OL-medaljer både på banen og på landevejen.
Beretningen går tæt på cykelrytternes glæder og sorger, og læseren følger deres triumfer og deres skuffelser på så tæt hold, at man næsten føler, at man er til stede, selv om en del af begivenhederne daterer sig tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede.
Vi får et indblik i flere års turbulente magtkampe i de aarhusianske klubber i 1920’erne og 1930’erne, hvor byens førsterigtige cyklebane ´Gryden´ giver grobund for mange store resultater, og vi møder nogle af de store verdensstjerner, der gennem årene har gæstet Aarhus Cyklebane.
Vinterbanen i Aarhus-Hallen er et vigtigt kapitel i aarhusiansk cykelsport, og i Sidste Omgang kan læseren følge de ni seksdagesløb der afvikles i årene fra 1954 til 1961, hvor begejstringen over par nummer syv omtrent får Aarhus-Hallens tag til at løfte sig, når de sætter jagterne ind på ´verdens mindste seksdagsbane´, og hvor rytternes interne stridigheder og magtkampe til sidst tvinger arrangørerne til at dreje nøglen om for det, der af mange betegnes som underholdningsbranchens største succes i Aarhus nogensinde.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sidste omgang: En nostalgisk beretning om aarhusianske cykelryttere i hundrede år

Sidste omgang: En nostalgisk beretning om aarhusianske cykelryttere i hundrede år