Nedsat pris! Sihaya ti amo: Et essay om Seppo Mattinen og hans Rom Forstør
Kategorier / sektioner:

Sihaya ti amo: Et essay om Seppo Mattinen og hans Rom (Bog, Hæftet)

Af: Jens Christian Grøndahl

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 87
Dato for udgivelse: 21-1-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
ISBN-13: 9788702035063
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Sven Reiner Johansen
Fotograf: Joachim Ladefoged
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

154,25 kr

-22.5%

Vejl. pris: 199,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Jens Christian Grøndahls essay handler både om kunstneren og mennesket Seppo Mattinen - og om det Rom, hvor han har boet den seneste snes år.
Mattinen blev født i Helsinki i 1930, gik ud af gymnasiet, før han havde fået taget studentereksamen, fik job i et firma, der fremstillede reklameskilte, rejste til Stockholm i håbet om at komme ind på skolen på kunstindustri, forgæves, så han måtte en tid ernære sig som opvasker; kom så ind på kunsthåndværkerskolen i Göteborg, senere på Kunstakademiet i København. Han blev dansk gift og boede i 20 år i Danmark, heraf mange i Odsherred. De seneste tyve år har han som nævnt boet i Rom Og det er her Jens Christian Grøndahl følger Seppo Mattinen.
De kender hinanden fra Rom, hvor Grøndahl også har opholdt sig i flere længere perioder. De taler sammen i hans atelier, som ligger oven på et fladt tag på et hus i Trastevere, og sammen begiver de sig ud i byen for at se på den og på de lokaliteter, der har inspireret Mattinen til hans kunst. De taler om Rom, om fortid og nutid, om inspiration og påvirkninger, de taler om Mattinens egne malerier og om de historier, de fortæller.
Og det er her titlen stammer fra: Sihaya ti amo (Siahya jeg elsker dig) er en graffiti, Mattinen en dag fik øje på, skrev ned i sin notesbog, grundede over og senere digtede videre på i sine malerier.
Joachim Ladefoged, internationalt anerkendt dansk fotograf, tidligere medlem af Magnum og med mange udstillinger bag sig, har bidraget med fotos af Mattinen i Rom.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sihaya ti amo: Et essay om Seppo Mattinen og hans Rom

Sihaya ti amo: Et essay om Seppo Mattinen og hans Rom