Nedsat pris! Silkevejene: en ny verdenshistorie Forstør
Kategorier / sektioner:

Silkevejene: en ny verdenshistorie (Bog, Indbundet)

Af: Peter Frankopan

Forlag: Kristeligt Dagblad
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 756
Dato for udgivelse: 3-4-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
Oversætter: Lone Østerlind
ISBN-13: 9788774673354
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
Originaltitel: Silk roads
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 3

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Indbundet
262,45 kr
epub
140,20 kr

262,45 kr

-25%

Vejl. pris: 349,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

"Yderst velresearchet populærhistorie når den er bedst." - The New York Review of Books
"Enhver som vil forstå verden, bør læse Frankopan." - Berliner Zeitung
"Ud over at være en meget begavet forfa er og en fantastisk historiker er Frankopan også ekstremt modig. Dette er intet mindre end en klassiker." - Süddeutsche Zeitung
Silkevejen er kendt som et historisk begreb. Handelsvejen, som egentlig bestod af flere karavaneruter, kendes fra 1. årh. f.Kr. og var, indtil søvejen syd om Afrika blev åbnet ca. 1500, den vigtigste trafikåre for Kinas eksport af teknologi og luksusvarer, herunder silke, til Sydasien og Europa. Færre ved måske, at denne region i mere end tusind år bandt den østlige og vestlige civilisation sammen mellem verdenshavene. Imperier opstod og forsvandt igen. Verdens største religioner udsprang herfra, ligesom sprog, ideer og sygdomme bredte sig undervejs langs netværket af hoved- og biveje - Silkevejene, som Peter Frankopan kalder det.
Vikingerne var her - vi ved med sikkerhed, at de nåede så langt som til Konstantinopel. Måske de ikke lod sig omvende af de nye religioner som islam og kristendom, de mødte undervejs, men bogen viser, at uanset religiøse, politiske eller ideologiske uenigheder så kunne de forskellige etniske grupper og folkeslag altid finde ud af at handle med hinanden.
Silkevejen har fået fornyet aktualitet. Vore dages Kina, Sydøstasien og Indien gør Vesten rangen stridig som førende handelsnationer. Silkevejen er kort og godt igen blevet verdens centralnervesystem.
"Silkevejene" er blændende historieformidling. Et overflødighedshorn af viden og perspektiver. Bogens mange spor og temaer væver sig ind og ud ad hinanden, indtil de - ligesom i et persisk tæppe - samler sig i et mønster.
OM FORFATTEREN
Peter Frankopan, født 1971, er en af Englands førende yngre historikere. Han er leder af Center for byzantiske studier ved universitetet i Oxford. Skribent ved en række toneangivende medier som The New York Times og The Guardian.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Silkevejene: en ny verdenshistorie

Silkevejene: en ny verdenshistorie