Nedsat pris! Sit eget værelse
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Sit eget værelse (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Virginia Woolf

Forlag: Rosinante
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788763816991
Udgave: 5. (26-09-2013)
Oplag: 1. (26-09-2013)
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 208
Oversætter: Merete Ries
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
153,00 kr
69,40 kr

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Virginia Woolfs essay Sit eget værelse blev til på baggrund af to forelæsninger om kvinder og litteratur og er i dag et centralt værk i feministisk tænkning og litteraturkritik.

I 1928 holdt Virginia Woolf to forelæsninger på Cambridge University, hvor hun talte om den kvindelige kunstners mulighed for at gøre sig gældende i en mandsverden. De to forelæsninger blev efterfølgende omarbejdet skriftligt og udgivet under titlen A Room of Ones Own (1929).

I essayets undersøgelse af forholdet mellem kvinder og litteratur understreger hun det umulige i at adskille økonomisk og kunstnerisk uafhængighed: Kvinder skal være økonomisk selvstændige og for at kunne skrive skal de have 'deres eget værelse' i konkret såvel som symbolsk forstand. Sit eget værelse rummer samtidig en række fine og kloge tanker om litteraturens væsen. Bogen er nyoversat af Merete Ries.

Pressen skriver:

»Woolf er en akademisk jættekvinde, sydende af sprogligt overskud og narrativ overflødighed, at man både beundrer og bliver inspireret af monologernes kreative kim og intellektuelle reservelager.« – Ana Janic, KultuNaut

Anmeldelser (0)