Nedsat pris! Skipper Clement: frit fortalt på baggrund af virkelige begivenheder Forstør
Kategorier / sektioner:

Skipper Clement: frit fortalt på baggrund af virkelige begivenheder (Bog, Indbundet)

Af: Jørgen Jørgensen

Forlag: Cobolt
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 62
Dato for udgivelse: 4-10-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788770856355
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Farvelægger: Hélène Lenoble
Illustrationsangivelser: alle ill. i farver
Tegner: Thierry Capezzone
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

164,35 kr

-17%

Vejl. pris: 198,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Skipper Clement er en frit fortalt tegneserie om en af de mest dramatiske og skelsættende perioder i danmarkshistorien. Bogen indeholder udførligt ekstramateriale med historisk faktastof. 
Den unge forkarl Clement Andersøn drømmer i begyndelsen af 1500-tallet om at forlade fødegården i Vendsyssel for at rejse ud i verden. Det lykkes den initiativrige, unge mand at få hyre på en båd, og snart formår Clement at etablere sig som skipper og handelsmand i Ålborg. Men Hanseforbundets tyske købmænd sidder tungt på al handel i Danmark - i forståelse med adelen og den katolske kirke, der undertrykker befolkningen. Clement sætter sig for at trodse handelsmonopolet, og da rygtet om den oprørske nordjyde når kong Christian 2., bliver han som kongelig kaper dybt involveret i kongens kamp for at bryde magtprivilegierne, øge frihandelen og opbygge en mere moderne verden.
Den tyske munk Martin Luthers oprør mod pavekirkens misbrug, korruption og nepotisme i 1517 kaster yderligere ved på bålet, da opstanden breder sig til Danmark. Landet ender i en heksekedel af magtkampe, der kulminerer i regulær borgerkrig, Grevens Fejde 1534-1536, hvor den ukuelige Skipper Clements bondehær står over for adelens veludrustede tropper anført af feltherre Johan Rantzau, og som slutter med Reformationens indførelse i Danmark. 
Udgivet med støtte fra Storytelling Nordjylland, Folkekirkens Fællesfondspulje vedrørende Reformationsjubilæet i Danmark, Spar Nord Fonden, ENV-Fonden og Hjørring Seminariums Jubilæumsfond.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Skipper Clement: frit fortalt på baggrund af virkelige begivenheder

Skipper Clement: frit fortalt på baggrund af virkelige begivenheder