Nedsat pris! Skriften på væggen: kampen om klassikerne - fra Paulus og Shakespeare til Heidegger og Orwell Forstør
Kategorier / sektioner:

Skriften på væggen: kampen om klassikerne - fra Paulus og Shakespeare til Heidegger og Orwell (Bog, Hæftet)

Af: Kristian Østergaard

Forlag: Hovedland
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 215
Dato for udgivelse: 11-9-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
ISBN-13: 9788770701358
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

130,45 kr

-13%

Vejl. pris: 149,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I sine sprudlende essays om en række af de største forfattere, sætter sognepræst Kristian Østergaard strøm på klassikerne.
Østergaard går direkte til biddet. Han konfronterer klassikerne med de problemstillinger, som vi slås med i dag. Hvem vil have troet, at viagra var et tema hos Goethe, eller at Paris Hilton spiller en rolle hos Molière? Og er det ikke pudsigt og påfaldende, at Blaise Pascal og John Milton beskæftiger sig med terrorismens baggrund?
Skriften på væggen er en række portrætter af forfattere, som bliver læst i lyset af bl.a. Murens fald, 11. september og den i sit væsen lidt totalitære ny-ateistiske bølge, som plager medierne.
Kristian Østergaard viser, hvorledes 20 forfattere formåede at læse skriften på væggen, før andre gjorde det. Der er både humor og holdning i bogens skildringer af forfatternes liv og løbebaner. Vi får besked om, hvem de var, hvad de gjorde, og hvad de sagde. Og hvorfor deres ord giver genlyd i dag. Kristian Østergaard går aldrig ad vejen for at bringe en fræk anekdote, der kan perspektivere forfatteren eller hans anliggende.
Kristian Østergaard er født i 1966. Han har på Hovedland i 2008 udgivet den meget roste prædikensamling Mod en stjerne. Forfatteren har bifag i litteraturhistorie og har sideløbende med sin præstegerning holdt talrige foredrag, skrevet mere end 100 artikler og kronikker i bl.a. Jyllandsposten og Berlingske Tidende, ligesom han er leder af Sommerhøjskolen på Sorø Akademi.
Kristeligt Dagblad lavede i den anledning et portræt af Østergaard og skrev »...selvom der i Danmark findes godt 2000 præster, er det svært at finde en, der bare minder lidt om sognepræst ved Sorø Klosterkirke, Kristian Østergaard.«

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Skriften på væggen: kampen om klassikerne - fra Paulus og Shakespeare til Heidegger og Orwell

Skriften på væggen: kampen om klassikerne - fra Paulus og Shakespeare til Heidegger og Orwell