Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Skriftsynet igennem den danske bibels historie: Således som det afspejler sig i bibeloversættelserne og i de kommentarer der ledsager bibelteksterne (Bog, Hæftet)

Af: Bodil Ejrnæs

Forlag: Museum Tusculanum
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Forum for bibelsk eksegese
Sideantal: 270
Dato for udgivelse: 18-5-1995
Udgivelse: 1. udgave, 1995.
Nr. i serien: Bind: 6,
ISBN-13: 9788772892900
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 1995
Første udgivelsesår: 1995
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

256,45 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Denne bog kortlægger omstændighederne omkring de forskellige danske officielle bibeloversættelser fra Luther-biblerne til oversættelserne i det 20. århundrede.
Det er den første grundige analyse af alt det, der - ud over selve oversættelsen - er med til at tilrettelægge opfattelsen af bibelteksten, først og fremmest Det Gamle Testamente.
Bodil Ejrnæs viser, hvordan forhåndsforståelsen af bibelteksten - og dermed sigtet med oversættelsen - har været med til at præge de forskellige officielle bibeludgaver, og hun viser i hvor høj grad oversættelse også er fortolkning.
Bodil Ejrnæs var medlem af den gammeltestamentlige oversættelsesgruppe 1979-1992 og af revisionskomitéen for den nye danske bibeloversættelse, der udkom i 1992.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Skriftsynet igennem den danske bibels historie: Således som det afspejler sig i bibeloversættelserne og i de kommentarer der ledsager bibelteksterne

Skriftsynet igennem den danske bibels historie: Således som det afspejler sig i bibeloversættelserne og i de kommentarer der ledsager bibelteksterne