Skrivning i alle fag
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Skrivning i alle fag (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Sophie Holm Strøm

Forlag: Dansklærerforeningen
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788779965775
Udgave: 1. (16-04-2012)
Oplag: 1. (16-04-2012)
Første udgivelsesår: 2012
Indbinding: Paperback
Sideantal: 94
Originalsprog: Dansk

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Skrivning i alle fag er et elevhenvendt skrivemateriale der klæder elever og lærere i alle fag på de gymnasiale uddannelser på til at deltage i det samlede skrivekompetence-opbygningsarbejde. Bogen er inspireret af ideerne i den norske udgivelse Skriv, der arbejder med fem grundlæggende skrivemåder til udviklingen af skrivning som grundlæggende færdighed, og som blandt andre Kjell Lars Berge har været med til at udvikle i forbindelse med den norske skolereform Kunnskabsløftet fra 2006.
I sin systematisering af fremgangsmåden i skrivearbejdet er bogen endvidere inspireret af ideerne i den australske genreskole, der lægger vægt på at eleverne aktivt undersøger og opbygger kendskab til skrivegenrerne inden de selv begynder at skrive inden for dem.
Bogen er inddelt i fem kapitler der er knyttet til de fem skrivemåder: at skrive for at 1) informere, 2) udvikle og strukturere viden, 3) fortælle, 4) argumentere og 5) reflektere. Hvert kapitel følger samme opbygning: først en kort introduktion til kapitlets skrivemåde, herefter tre autentiske eksempeltekster knyttet til skrivemåden med hver deres hensigt eksplicit formuleret under overskriften læringsmål. Hernæst en række skriveforberedende øvelser der tjener til at gøre eleven fortrolig med skrivemåden, og endelig følger selve skriveopgaven.
I materialet møder eleverne en bred vifte af genrer – fra poster, wiki, faglig artikel over mindmap, referat, reportage til synopsis, storyboard, tale, klumme, blog, brev m.fl.
Bogens systematiske opdeling giver den enkelte lærer og teamet omkring klassen redskaber til at samarbejde om at udvikle elevernes skrivefærdigheder. Bogen lægger desuden vægt på evaluering og har tilknyttede vurderingsskemaer der skal synliggøre evalueringskriterierne for eleverne inden de afleverer en skriftlig opgave. Samtidig kan evalueringen benyttes som redskab til at vurdere og dokumentere udviklingen af elevernes grundlæggende skrivefærdigheder ved udviklingssamtaler med eleverne og i forbindelse med udvikling af elevernes skrivefærdigheder i relation til teamarbejdet og det øvrige samarbejde omkring en klasse. Vurderingsskemaerne vil ligge på bogens hjemmeside.

Anmeldelser (0)