Nedsat pris! Skuespil
Kategorier / sektioner:

Skuespil (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Holger Drachmann

Forlag: Saga
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788711828090
Udgave: 2. (11-10-2017)
Oplag: 1. (11-10-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 587
Originaltitel: Skuespil
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
217,50 kr
60,70 kr

Status: Print on Demand - Forvent op til 20 dages leveringstid.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

"Skuespil" er en samling folkekære stykker skrevet af den, også dengang, berygtede og berømte Holger Drachmann. Samlingen indeholder: Strandby Folk; Der var engang; Tyrkisk rokoko; Esther; Hallfred Vandraadeskjald.
Holger Drachmann, 1846-1908, dansk maler og forfatter med et yderst omfattende og alsidigt virke, som blev til i sammenhæng med et rastløst og broget livsforløb, der ofte bragte ham i offentlighedens søgelys. Ud over diverse litterære værker talte produktionen både teaterstykker og journalistik, illustrationer og malerier. Han betragtedes med sin tendens til at sætte aktuelle problemer på dagsordenen og med sit talent som en af Det Moderne Gennembruds ledende mænd. Dog karakteriserede den samtidige Georg Brandes Drachmanns litterære arbejde som "flyvesandsagtige", idet det på sin vis var uden de store faste standpunkter. Holger Drachmann kritiserede på sin side i stigende grad det moderne gennembruds radikalisme, hvilket førte til et brud med Brandes-kredsen og en flirt med mere konservative kredse. I individualismens navn og muligvis på baggrund af den ofte rodløse livsstil kom det senere til et opgør med det borgerskab, der havde forskrevet sig til materialismen og samfundets vedtagne normer.
Drachmann udviklede i sit forfatterskab en moderne, impressionistisk stil i en levende skildring af storbyens liv, og i forbindelse med hans 60-års fødselsdag blev store dele af det meget læste forfatterskab udgivet i samlingen "Samlede poetiske Skrifter".

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Skuespil

Skuespil