Nedsat pris! Skyggelandet: Ungdomskultur, kriminalitetskultur og bandekultur i dansk belysning
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Skyggelandet: Ungdomskultur, kriminalitetskultur og bandekultur i dansk belysning (Bog, Dansk)

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788776745820
Udgave: 1. (27-04-2012)
Oplag: 1. (27-04-2012)
Første udgivelsesår: 2012
Serie: University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences
Sideantal: 324
Fagredaktør: Michael Hviid Jacobsen

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Skyggelandet beskriver et hidtil forholdsvis overset fænomen i dansk samfundsforskning, nemlig ´bander´, og bogens forskellige kapitler kredser om en række af de beslægtede forhold, der knytter sig til bandebegrebet, såsom ungdomskultur, bandekultur, bandekriminalitet og bandebekæmpelse. Selvom tematikken dog langtfra er ny, har den i de senere år særligt via en lang række voldsomme hændelsesforløb, der ofte betegnes som ’bandekrigen’ eller ’bandekonflikten’, fået fornyet opmærksomhed og bevågenhed fra både beslutningstagere, ordenshåndhævere, medierne og befolkningen i almindelighed.
Skyggelandet omhandler sider af samfundet, som de færreste kommer i direkte kontakt med, men som vi alle hører omtalt i medierne. Bogen beskæftiger sig med fænomenerne ungdomskultur, kriminalitetskultur og bandekultur i en dansk belysning. Den forsøger at kaste lys over, problematisere og diskutere bandebegrebet, som ofte fremstår entydigt og unuanceret i den offentlige debat, ligesom den forsøger at identificere nogle forklaringer på opkomsten af bandekulturer og formidle nogle af de erfaringer og analyser, der kendetegner forskningen inden for feltet.
Bogen indeholder en lang række forsknings-, erfarings- og holdningsbaserede kapitler, der hver især belyser forskellige facetter af fænomenerne ungdomskultur, kriminalitet og bandekultur i en dansk sammenhæng, hvor der bl.a. fokuseres på sociologiske, psykologiske, kriminalpræventive og retspolitiske årsager og tiltag. Der præsenteres analyser af og perspektiver på problemstillinger som narkotikaproblematikker, fængselsoplevelser, politiarbejde, psykopatologier, økonomisk bandebekæmpelse, ungdomssubkultur mv.

Anmeldelser (0)