Nedsat pris! Skyggeliv: En lille bog om det underfulde
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Skyggeliv: En lille bog om det underfulde (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Henrik Wivel

Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788774671640
Udgave: 1. (27-08-2014)
Oplag: 2. (11-11-2014)
Første udgivelsesår: 2014
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 120
Originalsprog: Dansk

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

”Uovertruffent fantastisk. En sand perle!” skrev Berlingske, da Henrik Wivel for godt 10 år siden udgav ”Perlen”, en bog med sansende, undersøgende, dybt menneskelige tekster om kunsten. I ”Skyggeliv” tager han tråden op og skriver i 12 essays om sit eget møde med kunstens og litteraturens storværker – af bl.a. Goya, Caravaggio, Yves Klein, H.C. Andersen, Hjalmar Söderberg og Eva Ström – og om kunstens særlige evne til at vække undren. Elegant og samtidig dybt viser Henrik Wivel forbindelseslinjerne mellem kunsten og det underfulde, som beriger vores eksistens. Og han viser, hvordan kunstens forhold mellem lys og skygge ikke kun afspejler menneskelivets lys og skygger, men henter kraft og inspiration i kristendommen, hvis lys igen og igen bryder igennem, så det underfulde i kunsten og livet fornys.
”Skyggeliv” er således en bog om kunstens paradoksale væsen og ambition, spejlet i Henrik Wivels egen personlighed og løftet frem i hans meddigtende sprog.
OM FORFATTEREN
Henrik Wivel (f.1954) er dr.phil., forfatter og kritiker. Han har skrevet talrige bøger og essays om digtning, billedkunst, musik og film, og har i en årrække arbejdet som kulturredaktør og skribent ved Berlingske, Weekendavisen og Kristeligt Dagblad. Har bl.a. modtaget Mårbackapriset. Selma Lagerlöfs Medalj 1990, Dansk-Svensk Kulturpris 1993, Georg Brandes Prisen 1995 og Brygger Carl Jacobsens Hæderslegat 2013.

Anmeldelser (0)