Slået med beundring: fascination, flugt og frihedskamp i 1930 Forstør
Kategorier / sektioner:

Slået med beundring: fascination, flugt og frihedskamp i 1930 (Bog, Hæftet)

Af: Bjørn Meidell

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 309
Dato for udgivelse: 4-5-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
Illustrator: Michala C. Bendixen
ISBN-13: 9788779731295
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

89,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Slået med beundring er en beretning - skæbnefortællinger i dokumentarisk form - om fire unge danskere og deres livsbaner op til og under Anden Verdenskrig. Den unge jødiske pige der i en alder af 14 år flygter fra Berlin til England. Frihedskæmperen, som allerede i 1930´erne engagerer sig i antifascistiske aktiviteter og senere overlever to år som illegal under den tyske besættelse. Og to sportsbegejstrede brødre, der kører cykelløb, spiller fodbold og bliver aktive nazister.
Bogen beskriver, hvordan de alle indfanges af eller selv forsøger at påvirke historiens gang - og rejser spørgsmålet, hvordan nogle unge kunne ende som nazister, mens andre blev frihedskæmpere eller tvunget i eksil.
Bogen består af tre hovedafsnit: Flugten fra Ragnarok fortælles af jødiske Ursula Jessing (f. Friedländer) der flygtede fra Tyskland til England som 14-årig. I Skyggernes Verden har Elias Bredsdorff fra det illegale Frit Danmark som hovedperson. Mens slutkapitlet Slået med Beundring er beretningen om to unge typografer - og brødre - som begge blev aktive nazister og fængslet under retsopgøret.
Bjørn Meidell, f. 1950, lektor i samfundsfag og historie. Har tidligere udgivet Bag Sløret - i Jerusalem, Cairo og Beirut (1996), Om natten er her stille - en historisk og nutidig tragedie (1991), Niels og Alvilda - 100 års historie oplevet nedefra" (1982) og I dag Uniprint - i morgen dig (1975).

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Slået med beundring: fascination, flugt og frihedskamp i 1930

Slået med beundring: fascination, flugt og frihedskamp i 1930