Nedsat pris! Slaget ved Dorking og andre science fiction-historier Forstør
Kategorier / sektioner:

Slaget ved Dorking og andre science fiction-historier (Bog, Hæftet)

Forlag: Science Fiction Cirklen
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 239
Dato for udgivelse: 1-8-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2003.
Oversætter: Niels Dalgaard
ISBN-13: 9788790592066
Produkt type: Bog
Indsamler: Niels Dalgaard
År for denne udgave: 2003
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

288,85 kr

-17%

Vejl. pris: 348,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Da science fiction blev moderne
Der er mange, der tror, at science fiction blev opfundet i USA omkring anden verdenskrig. Men det er ikke tilfældet. Genren har en lang forhistorie, og har gennemgået mange udviklinger i tidens løb.
Denne antologi præsenterer en vifte af historier der stammer fra årene fra cirka 1870 til første verdenskrigs udvikling. Det er den periode, hvor det moderne vestlige samfund for alvor trådte i karakter, og det er i den periode, science fiction bliver moderne. Det er også her, mange af de temaer og motiver, vi idag forbinder med genren, optræder for første gang. Fremtidskrige, fantastiske rejser, skøre opfindelser og mere eller mindre menneskeskabte katastrofer er alle repræsenteret i denne antologi, der indledes med George T. Chesneys famøse krigshistorie ´Slaget ved Dorking´ og afsluttes med Everett Hales ´En måne af mursten´, der er en af de første historier der beskriver opsendelsen af en kunstig satellit.
Ind imellem disse to fortællinger er der historier af en række kendte og mindre kendte forfattere, der alle i den nævnte periode brugte science fiction som en del af deres udtryk. Blandt de mere kendte er Edward Bellamy, Jack London, Arthur Conan Doyle og Mark Twain, men også nu glemte forfattere som de engang populære George Griffith og Frank Stockton er med.
Alt ialt en antologi, der for første gang giver danske læsere et blik ind i science fiction-genrens internationale udvikling.
Indhold: Niels Dalgaard: Da science fiction blev moderne. George T. Chesney: Slaget ved Dorking. George Griffith: Fra pol til pol. Edward Bellamy: Tankelæsernes øer. Grant Allen: Katastrofen i Themsdalen. Frank R. Stockton: En opløftende historie. Arthur Conan Doyle: Fiaskoen i Los Amigos. Robert Barr: Londons undergang. Mark Twain: Fra The London Times 1904. Jack London: Skyggen og lynet. Saki: Tobermory. Edward Everett Hale: En måne af mursten

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Slaget ved Dorking og andre science fiction-historier

Slaget ved Dorking og andre science fiction-historier