Nedsat pris! Sløjfen i Stalins skæg: historien om en spøg, der sendte en ung pige otte år i fangelejr - og tiden derefter Forstør
Kategorier / sektioner:

Sløjfen i Stalins skæg: historien om en spøg, der sendte en ung pige otte år i fangelejr - og tiden derefter (Bog, Hæftet)

Af: Erika Riemann

Forlag: Information
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 236
Dato for udgivelse: 27-8-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Oversætter: Hans-Jørgen Birkmose
Medforfattere: Erika Riemann, Claudia Hoffmann
ISBN-13: 9788775144846
Produkt type: Bog
Originaltitel: Die Schleife in Stalins Bart
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Tysk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

193,70 kr

-22.5%

Vejl. pris: 249,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

"Du ser så trist ud." Med de ord gik jeg hen til billedet og malede en munter sløjfe om overskægget. Min heltedåd var en ret begrænset succes. De modigste af mine venner lo, men andre tav usikre eller kiggede ned i gulvet."  
Året er 1945 og den 14-årige Erika Riemanns hjemby Mühlhausen er faldet ind under den sovjetiske besættelseszone. Krussedullen på portrættet af den sovjetiske diktator Josef Stalin, forsegler hendes skæbne.  
Erika bliver anholdt og dømmes efter en absurd skueproces til 10 års indespærring i en række - tidligere tyske, nu sovjetiske - kz-lejre. Vold, terror, sygdom og sult er en fast del af det fængselsliv, der bliver hendes ungdom. Umenneskeligheden fortsætter under nye faner. Men alligevel findes der, midt i elendigheden, en slags liv: venskaber, forelskelser og det farligste af alt: håb.  
Sløjfen i Stalins skæg er en rå selvbiografisk skildring af et glemt stykke krigshistorie om de over 150.000 tyskere, som fik Sovjets hævn at føle. 23 år gammel bliver Erika løsladt, men pinslerne er langt fra forbi. Hurtigt står det klart, hvor lange og ødelæggende spor hendes og de andre fangers oplevelser - der i høj grad tabuiseres i efterkrigstidens skyldtyngede Tyskland - trækker i et menneskes sind.
Uddrag fra bogen:
"I begyndelsen har jeg stadigvæk ord for min elendighed. Jeg kan ikke mere, jeg kan ikke mere. Kom og hent mig, mor, vil du ikke nok? Senere forsvinder ogsa° de i meningsløsheden. Senere igen bukker alt under for udmattelsen. Min fortid, min fremtid, mor, søskende, disse ting holder ganske enkelt op med at eksistere (.) Jeg er sa° tom. Indimellem møder jeg pa° vej til toilettet andre fanger, glatragede mænd i møgbeskidte værnemagtsuniformer. Nogle af dem taler til mig. "Hvad i alverden laver du her?" bliver jeg spurgt. "Du er jo ikke andet end et barn." Men vagterne har for længst halet os af sted i hver sin retning, inden jeg finder et svar i min indtørrede hjerne."    

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sløjfen i Stalins skæg: historien om en spøg, der sendte en ung pige otte år i fangelejr - og tiden derefter

Sløjfen i Stalins skæg: historien om en spøg, der sendte en ung pige otte år i fangelejr - og tiden derefter