Nedsat pris! Smeltepunktet: roman Forstør
Kategorier / sektioner:

Smeltepunktet: roman (Bog, Hæftet)

Af: Eske Holm

Forlag: Isager
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 321
Dato for udgivelse: 17-11-2005
Udgivelse: 1. udgave
ISBN-13: 9788791739026
Produkt type: Bog
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

197,15 kr

-20.5%

Vejl. pris: 248,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Romanens hovedperson er en noget følelsesmæssigt arret forfatter på 56 år. Ask Silverstamm er svensker og tager hvert efterår til den græske ø Samos for at skrive og leve i sit ´kulturløse paradis´, som han kalder det. Hans hovedtema er intet mindre en Blodhævnen - før og nu.
Han har et større opgør med amerikansk imperialisme, med Fredspris-modtageren og krigsforbryderen Henry Kissinger som hovedskurk.
Ask Silverstamm får dog ikke skrevet en linie på sin bog - han bliver indspundet i et klassisk drama, de forkerte folk tror, at han er vidne til en forbrydelse, og han bliver truet på sin eksistens. En kvindelig betjent bliver mandens bodyguard, men hun kan ikke sigte og skyde på et andet menneske... Både hun og politichefen er indblandet i den heroinsmugling, der trævles op. På klassisk vis må Ask Silverstamm selv tage affære, hans livsgnist vækkes, han må tage stilling til liv og død, og til moralske værdier. Vigtig medvirkende er den livsglade og operaelskende skøge Xenia, en kvinde, som de tunge feminister vil elske at hade, og med hvem Ask nyder erotikkens rus.
Undervejs fortælles det ene historiske drama efter det andet, om Kleopatra og Markus Antonius, som festede på Samos. Om den religiøse matematiker Pythagoras, som i ungdommen levede på øen, og om tyrannen Polykrates´ hersken samme sted.
Smeltepunktet hentyder dels til narkotikaens virkelighed, dels til de menneskelige følelser. Heroinens smeltepunkt ændres, hvis man fortynder stoffet, normalt set. Imidlertid fandt sicilianske mafiosi ud af at fortynde heroin uden at forrykke smeltepunktet.
Der er tale om at kunne snyde både kunde og kurér, og det er en afgørende faktor i intrigen mellem forbryderne i romanen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Smeltepunktet: roman

Smeltepunktet: roman