Nedsat pris! Social udvikling Forstør
Kategorier / sektioner:

Social udvikling (Bog, Indbundet)

Af: H. Rudolph Schaffer

Forlag: Hans Reitzel
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 533
Dato for udgivelse: 22-6-1999
Udgivelse: 1. udgave, 1999.
Oversætter: Bjørn Nake
ISBN-13: 9788741227870
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Ida Balslev-Olesen
Illustrationsangivelser: ill.
Ophavsangivelse: H. Rudolph Schaffer
Originaltitel: Social Development
År for denne udgave: 1999
Første udgivelsesår: 1999
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 5

2 - 5 hverdage

378,45 kr

-13%

Vejl. pris: 435,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Det centrale emne i denne på alle måder tungtvejende grundbog i social udvikling er socialiseringen: hvordan et primært biologisk væsen kan udvikle sig til et yderst raffineret socialt væsen. Engang forekom det hele så ligetil: børn (mente man) formes af deres forældres opdragelsespraksis; de overtager de karakteristika, de tildeles ved hjælp af de voksnes belønninger og straffe; og for at forklare et bestemt barns udvikling kan man derfor nøjes med at betragte dets forældre og deres opdragelsesmetoder.
Men se, hvor vi befinder os i dag: vi har i stigende grad indset, at børn kan øve væsentlig indflydelse på deres egen udvikling; det står nu klart, at børn aktivt udvælger og former deres eget miljø og ikke passivt lader sig påvirke af de ydre kræfter, de tilfældigt møder; og efterhånden som vi mere og mere erkender barnets egen stræbende natur, har vi måttet sætte spørgsmålstegn ved, om forældrene egentlig er så almægtige som vi engang troede, og om ikke deres rolle - og ikke mindst moderens - i udviklingsprocessen derfor må tages op til fornyet overvejelse; børn har jo også en verden uden for familien, tilbringer en stor del af deres tid sammen med kammerater i børnehaven og i skolen; upersonlige aktører som tv og andre medier virker også ind på dem.
Endelig er en del af de faktorer som har betydning for et barns udvikling kulturspecifikke, det er med andre ord ikke ligegyldigt om et barn vokser op i USA eller Vesteuropa. Det er - noget forenklet fremstillet - på denne baggrund og altså med den nyeste viden og de mest aktuelle forskningsresultater ved hånden, at Schaffer har skrevet sin bog.
Social udvikling henvender sig primært til studerende inden for psykologi, pædagogik og sociale fag, der har behov for en basal viden om børn også på dette centrale udviklingspsykologiske område. Men bogen kan i øvrigt med udbytte læses af alle, der i deres virke har med børn at gøre. Ligesom Schaffers tidligere bog Beslutninger om børn kræver den ingen specielle faglige forudsætninger.
Oversat fra engelsk efter Social Development af Bjørn Nake.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Social udvikling

Social udvikling