Nedsat pris! SOE OPERATION ANTHROPOID: Attentatet mod SS Obergruppenführer Reinhard Heydrich
Kategorier / sektioner:

SOE OPERATION ANTHROPOID: Attentatet mod SS Obergruppenführer Reinhard Heydrich (Bog, Indbundet, Dansk)

Af: Per Schmidt & Frank Dallgaard

Forlag: Trykværket
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788793063860
Udgave: 1. (07-11-2017)
Oplag: 1. (07-11-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 332
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

SS-Obergruppenführer Reinhard Heydrich er konstitueret rigsprotektor i Böhmen og Mähren. Heydrich holder protektoratet i et jerngreb. Han føler sig sikker på sin position, ingen i protektoratet tør angribe ham. Han har en høj status i det nazistiske hierarki. Han er Hitlers yndling, fremtiden tegner lys.      

Men 27. maj 1942 udsættes Reinhard Heydrich for et attentat, da han kommer kørende i bil på vej mod slottet Czernin.   Herefter følger en tysk efterforskning, der ikke udelukker nogle midler, herunder tortur og henrettelse af mennesker, som i mange tilfælde intet har med attentatet at gøre.   

I forløbet går en lang række hændelser galt for de to engelsk-uddannede agenter, som har én mission: at udføre et attentat mod Heydrich.   

I denne bog følger vi planlægningen, optakten, udførelsen og efterspillet til attentatet. Bogen belyser de forhold, agenterne er underkastet, de situationer de kommer i, og må klare sig ud af, med Gestapo lige i hælene.   

Heydrich dør senere, men var det på grund af attentatet, eller var det en tysk konspiration, der udnyttede situationen til at skaffe sig af med en rival i den nazistiske top ?   

Bogens forfattere, Per Schmidt og Frank Dallgaard, har i mange år interesseret sig for 2. verdenskrig. Draget af nysgerrighed for at opnå et indblik i nogle af de mange hændelser, tidsbilledet, lidelserne og de dilemmaer mennesker kom i under 2. verdenskrig, har forfatterne brugt megen tid på at opsøge information om krigen både i Danmark og i udlandet.    

Denne bog belyser, hvad forfatterne ser som ret og vrang blandt de mange fakta, og endnu flere myter, som omringer attentatet på SS-Obergruppenführer Reinhard Heydrich. 

Anmeldelser fra kunder

Bedømmelse 
12-11-2017

Soe operation anthropoid: Attentatet mod SS Obergruppenführer Re

Endelig en historisk bog, der er skrevet så spændende, at det er svært at lægge den fra sig. Forfatterne forsøger at finde ud af, hvordan attentatet mod nazisten Heydrich blev planlagt og udført. De beskriver desuden nazisternes grundige og grusomme efterforskning for at finde gerningsmændene. Forberedelserne til og selve attentatet er beskrevet, så læseren føler sig på åstedet og ser det hele ske - næsten som en film. Det hele understøttes af en rigdom af billeder og illustrationer. En oplagt bog for historisk interesserede.

Skriv en anmeldelse!

Skriv en anmeldelse

SOE OPERATION ANTHROPOID: Attentatet mod SS Obergruppenführer Reinhard Heydrich

SOE OPERATION ANTHROPOID: Attentatet mod SS Obergruppenführer Reinhard Heydrich