Nedsat pris! Sølvbyen og andre Helsingør-noveller
Kategorier / sektioner:

Sølvbyen og andre Helsingør-noveller (Bog, Indbundet, Dansk)

Forlag: Siesta
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 148
Dato for udgivelse: 11-11-2011
Udgivelse: 1. udgave, 2011.
Illustrator: Bjørn Rønne
Redaktion: Linda Nørgaard Framke, Lonni Krause
ISBN-13: 9788792539724
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 2011
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

165,15 kr

-17%

Vejl. pris: 199,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Femten forfattere bruger Helsingør og byens omgivelser som kulisse for deres fortællinger. Der er Holger Danske, som overrasker sig selv, i mere end en forstand. Der er historien om enken, der er blevet alene og de tanker, som opstår i forbindelse med nytår i Helsingør. Der er fortællingen, om et postbud, hvor Helsingørs venskabsby, San Remo, spiller en væsentlig rolle. Vi kommer forbi kasematterne, Karmeliterklosteret, Helsingør Bycenter og Sundtolden og Teknisk Museum samtidig med, at debatterne omkring Havdrengen ´Han´ bliver antydet.
Lonni Krause fik idéen til Helsingør-antologien, da hun en dag stod og ledte efter noveller om byen, i en boghandel. Hun undrede sig over, at der fandtes en hel del faglitteratur om Helsingør, en krimi eller to, men slet ingen novellesamlinger. Lonni Krause kontaktede 14 forfattere, ikke nødvendigvis lokale fra Helsingør. Udfordringen var, at møde Helsingør udefra, se på den med jyske, fynske og Københavnske øjne. Forfatterne fik et halvt år til at skrive en novelle i. Det kom der en hel Helsingør-antologi ud af.
Antologien er en rejse i tiden, både frem og tilbage, via tanker, i luftballon, med Kystbanen eller et gammelt fragtskib, som er ladet med kontrabande. Antologien bevæger sig på flere planer, hvor forfatterne griber problematikker an, som er i vores tid, og samtidig går de over hundrede år tilbage, hvor munke og nonner var oprør mod styret i hovedstaden. Man kan godt kalde rejsen gennem bogen for en tidsrejse.
Novellerne giver ikke kun et bredt billede af forskellige tiders Helsingør. Antologien rummer også 15 oplysende indtryk af byen. Disse er skrevet af 15 forskellige forfattere, derfor tegnes der et ganske nuanceret portræt af byen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sølvbyen og andre Helsingør-noveller

Sølvbyen og andre Helsingør-noveller