Nedsat pris! Sømand af Kogtved: Fra dreng til mand på fem måneder (Helbind)
Kategorier / sektioner:

Sømand af Kogtved: Fra dreng til mand på fem måneder (Helbind) (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Bjarne Bekker

Forlag: Bekker
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 160
Dato for udgivelse: 17-4-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Nr. i serien: Bind: Helbind,
Redaktion: Bjarne Bekker
ISBN-13: 9788788876390
Produkt type: Bog
Fotograf: Bjarne Bekker, Jørgen Flemming
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Sømand af Kogtved er fortællingen om en skole og personligheder, der formede 9.000 unge mænd og kvinders maritime tilværelse. For første gang beskrives en unik uddannelse og en væsentlig periode i dansk skibsfarts historie. Med udgangspunkt i samtaler med Lise Lauritzen Loft, trækkes der tråde fra nutiden til krigsåret 1943. Da købte skibsreder Knud Lauritzen en herskabelig villa i Kogtved ved Svendborgsund og skabte Lauritzens Søfartsskole.
Nøglepersoner beretter om deres vej gennem livet med den ballast de fik, da Knud Lauritzen nyfortolkede de maritime uddannelser. Ved krigsudbruddet i 1939 måtte rederierne opgive den århundredlange tradition med skoleskibe.
Bogens forfatter har fundet mange af de Kogtveddrenge og -piger, der påbegyndte deres livsrejse i Kogtved og på rederiets kombinerede fragt- og skoleskibe. Herunder ikke mindst skonnerten »Lilla Dan«, søsat i Svendborg i 1951.
Skibsrederens sidste rejse under jomfrusejladsen med »Dana Anglia« er for første gang beskrevet i en rørende fortælling af datteren, Lise Lauritzen Loft. Hun var ved sin far, da han døde på dansegulvet – og fulgte med, da båren blev sejlet hjem fra England på et af rederens egne skibe. Det var under fiskeristrejken 6. maj 1978. Da færgen »Kong Frederik IX« anløb Korsør, åbnede fiskerne blokaden. Skipperne på de 100 kuttere stod i stævnen med blottede hoveder og fulgte deres gode ven til den sidste havn. Bogens 166 sider er rigt illustreret med billeder fra Knud Lauritzens private albums og nye reportagebilleder af drengene fra dengang.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sømand af Kogtved: Fra dreng til mand på fem måneder (Helbind)

Sømand af Kogtved: Fra dreng til mand på fem måneder (Helbind)