Nedsat pris! Sønderho: En skipperby i Vadehavet Forstør
Kategorier / sektioner:

Sønderho: En skipperby i Vadehavet (Bog, Hardback)

Af: Niels Frederiksen

Forlag: Rosendahls
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 192
Dato for udgivelse: 23-3-2013
Udgivelse: 2. udgave, 2013.
ISBN-13: 9788790982676
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsillustrator: Niels Jørgen Pedersen, Rosendahls
Forord: Niels Frederiksen
Illustrationsangivelser: ill.
Originaltitel: Sønderho
År for denne udgave: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

206,65 kr

-17%

Vejl. pris: 249,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Sønderho - en skipperby i Vadehavet i årene 1981-1885 arbejdede Niels Frederiksen og tre andre projektansatte med at samle materialer til en omfattende beskrivelse af Vadehavets kulturhistorie. Rapporterne om Tøndermarsken, Rømø, Mandø og Fanø blev alle publiceret. Sidstnævnte udkom i 1989, og bogen drejede sig om Fanøs søfart med særlig fokus på Sønderho, et bymiljø som over mange år gennem Fonden Gamle Sønderho blev bevaret med stor omhu.  
Bogen om øens og byens kulturhistorie, Sønderho - en skipperby i Vadehavet, blev hurtigt udsolgt fra forlaget og har i årevis ikke været til at skaffe. Derfor besluttede Fonden Gamle Sønderho at forsøge at få den genoptrykt i en ny opdateret og forbedret udgave, som skulle give billedsiden et løft. Foruden dette løft er den er nu også blevet forsynet med et tiltrængt person- og skibsregister, samt en mere informativ indholdsfortegnelse, der gør det lettere at navigere rundt i bogen. 
Bogens mål er at give læseren et indtryk af, hvordan et øde og sandet Fanø fra 1600-årene op til i dag kunne brødføde en voksende befolkning. Omkranset af havet lærte de oprindelige beboere at udnytte dette, så det gav velstand, men også en sårbarhed, der kostede mange menneskeliv. Med sin udadvendte skibsfart endte de fattige fiskere med at blive søfarende verdensborgere, hvis huse og hjem kom til at afspejle mødet med de fremmede kulturer over hele kloden. Bogen omfatter således ikke kun byen Sønderho men har udblik til også Nordbys søfart og begge byers møde med den tekniske udvikling i skibsfarten. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sønderho: En skipperby i Vadehavet

Sønderho: En skipperby i Vadehavet