Sønderjysk kaffebord Forstør
Kategorier / sektioner:

Sønderjysk kaffebord (Bog, Indbundet)

Af: Siegfried Lenz

Forlag: Hovedland
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 23
Dato for udgivelse: 3-10-2007
Udgivelse: 1. udgave, 2007.
Oversætter: Jacob Jonia
Illustrator: Kirsten Reinhold
ISBN-13: 9788770700153
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: efterord af Inge Adriansen
Illustrationsangivelser: ill. i farver
Originaltitel: Die Erzählungen
År for denne udgave: 2007
Første udgivelsesår: 2007
Originalsprog: Tysk
Udgave: 1
Oplag: 2

Mangler pt.

129,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Sønderjysk kaffebord - på omslaget - og Mine trængsler med det sønderjyske kaffebord inde i bogen - er titlen på den tyske mesterfortæller Siegfried Lenz´ lille bog. Lenz filosoferer over det sønderjyske kaffebord. Kaffebordet udviklede sig just under tysk besættelse, som apolitisk samvær i en forbudstid. De søde etaper af Lenz´ kagemaraton er stærkt illustrerede.
Det er vel næsten skæbnens ironi, at det sønderjyske kaffebord bringes ind i verdenslitteraturen af en tysk forfatter. Men det sønderjyske bidrag til verdenskøkkenet - vidt berømt i Danmark - skyldes egentlig den tyske besættelsesmagt 1864-1920, der forbød politiseren i forsamlinger. Derfor fandt sønderjyderne på at samles omkring aftenkaffetid, til kaffebord med kager - mange kager. Og megen snak. Inge Adriansen, Sønderborg Museum, har blandt andet skrevet herom i sit efterord.
Siegfried Lenz tabte allerede i det sidste år under besættelsen sit hjerte til Danmark. Han deserterede og kom til Næstved.
Mange år senere tilbragte han igennem næsten tredive år sin fritid på Als, hvor han lærte befolkningen og kaffebordene at kende. Fortællingen Mine trængsler med det sønderjyske kaffebord udkom på tysk for over tyve år siden. I sin nuværende skikkelse, illustreret af Kirsten Reinhold, blev fortællingen genudgivet for det tyske publikum i 2006.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sønderjysk kaffebord

Sønderjysk kaffebord