Nedsat pris! Solange: roman
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Solange: roman (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Marie Darrieussecq

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 229
Dato for udgivelse: 16-10-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Oversætter: Mette Olesen
ISBN-13: 9788779735187
Produkt type: Bog
Originaltitel: Clèves
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Fransk
Udgave: 1
Oplag: 1

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Solange er 10 år gammel og bor i en lille by i Baskerlandet i 1980´ernes Frankrig. Hun er splittet mellem sine mildt sagt fraværende forældre og skolen - hvor det eneste man tænker på, det eneste man taler om, og helst i de mest vulgære vendinger, er sex.  


Med en deprimeret mor og en far der sjældent er der, tilbringer Solange det meste af sin tid hos naboen, en lidt underlig voksen mand, der har passet hende, siden hun var lille.


Da hun endelig får sin længe ventede menstruation, gælder det for alt i verden om at "gøre det". Hun overvejer strategi, taktik, forførelse, hun overvejer veninder og alliancer. Seks år senere tænker Solange stadig ikke på andet: Hun er et attraktivt bytte for drenge og mænd fra den lille by. Men efter en række utilfredsstillende seksuelle oplevelser beslutter hun sig nu for selv at finde sit eget offer, og forvandler sig til en hensynsløs Lolita.  


Solange er en stærkt foruroligende roman om en ung piges seksuelle opvågnen i Frankrig i 1980´erne, langt væk fra voksne, der ingenting ser, og når de endelig ser, ingenting opdager. En brutal, morsom og smuk roman om den svære forandring fra pige til kvinde, skrevet med radikal realisme og stor litterær skønhed.  


Marie Darrieussecq (f. 1969) er en af de mest interessante forfattere i Frankrig i dag. Hun fik sit store internationale gennembrud med debutromanen Kvinden der blev til en gris (1997): På dansk er også udgivet romanerne Spøgelser (2000), Baby (2005) og senest Tom er død (2009).


Anmeldelser (0)