Nedsat pris! Solidaritet - anerkendelse, retfærdighed og god dømmekraft: en kritisk analyse af barrierer for sammenhængskraft i velfærdssamfundet Forstør
Kategorier / sektioner:

Solidaritet - anerkendelse, retfærdighed og god dømmekraft: en kritisk analyse af barrierer for sammenhængskraft i velfærdssamfundet (Bog, Hæftet)

Af: Søren Juul

Forlag: Hans Reitzel
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 454
Dato for udgivelse: 12-11-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
ISBN-13: 9788741254791
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 3

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

356,70 kr

-13%

Vejl. pris: 410,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Afhandlingen Solidaritet, anerkendelse, retfærdighed og god dømmekraft udvikler og begrunder et normativt solidaritetsideal i lyset af idealet om at gennemføre en kritisk analyse af udviklingstendenser i samfundet. I afhandlingens første del redegøres for de videnskabsteoretiske præmisser.
I anden del udvikles idealet, og solidaritet bestemmes som et overbegreb for anerkendelse, retfærdighed og god dømmekraft. En retfærdig anerkendelsesorden bliver i dette perspektiv forudsætningen for menneskelig selvrealisering og samfundsmæssig sammenhængskraft. 
I afhandlingens tredje del gennemføres en kritisk analyse af samfundsudviklingen på tre niveauer: først en analyse af udviklingen i den moderne kultur. Dernæst en analyse af velfærdsstatens og velfærdspolitikkens udvikling i Danmark med særligt fokus på social- og beskæftigelsesområdet, og endelig en analyse af velfærdspolitikkens omsætning over for borgerne i socialforvaltninger og jobcentre. 
Analyserne viser, at der er en afgrund mellem det udviklede solidaritetsideal og de sociale realiteter. På den baggrund peges på behovet for en omfattende samfundsmæssig, velfærdspolitisk og institutionel fornyelse. Det ses som forudsætningen for, at modernitetens destruktive muligheder kan holdes i ave, at velfærdsstatens store fortælling om gode leveforhold for alle kan realiseres, og at krænkelser i mødet mellem system og borger kan minimeres. 
Søren Juul er lektor ved Institut for Samfund og Globalisering, Roskilde Universitet.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Solidaritet - anerkendelse, retfærdighed og god dømmekraft: en kritisk analyse af barrierer for sammenhængskraft i velfærdssamfundet

Solidaritet - anerkendelse, retfærdighed og god dømmekraft: en kritisk analyse af barrierer for sammenhængskraft i velfærdssamfundet