Nedsat pris! Somatisk sygdomslære og farmakologi 2 Forstør
Kategorier / sektioner:

Somatisk sygdomslære og farmakologi 2 (Bog, Hæftet)

Forlag: Gad
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Sosu care - Social- og sundhedsassistenter
Sideantal: 487
Dato for udgivelse: 26-2-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Redaktion: Kirsten Kiel Nielsen, Jeanne König Josefsen
ISBN-13: 9788712047513
Produkt type: Bog
Bidragyder: Helle Bischoff m.fl.
Illustrationsangivelser: ill. i farver
Tegner: Dines Jensen m.fl.
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

365,40 kr

-13%

Vejl. pris: 420,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Mængderabat

Antal Ny stk. pris Du sparer (i forhold til vejl.)
10 361,20 kr Op til 588,00 kr
20 357,00 kr Op til 1.260,00 kr

Beskrivelse

Somatisk sygdomslære og farmakologi 2 indgår i Sosu Care-serien til social- og sundhedsassistenter. Bogen er grundigt gennemskrevet efter den nyeste uddannelsesordning 2013.   

Del: 1 Generelt om faget
Efter en introduktion til faget følger et kapitel om undersøgelser, hvor social- og sundhedsassistenteleven får en grundig gennemgang af de mest kendte undersøgelsesmetoder. Undersøgelserne er rigt illustreret, så eleven kan se, hvordan de foregår i praksis.  

Kapitlerne om kroniske sygdomme og om akutte situationer gør det klart for eleven, hvor forskellige mennesker med akutte og kroniske tilstande skal håndteres. ABCD-princippet anvendes ved akutte tilstande. Hygiejnekapitlet gennemgår principperne for god hygiejne og handlinger, der udføres på baggrund af de hygiejniske principper. Eleven får samtidig indsigt i betydningen af god hygiejne.   

I kapitlet ´Den normale aldring´ arbejder eleven med de grundlæggende aldringsprocesser og lærer samtidig at adskille aldring fra sygdom. Og det nye kapitel, ´Den opererede patient´, gennemgår assistentens generelle præ- og postoperative opgaver. 

Del 2: Specifik anatomi, fysiologi og sygdomslære
Hvert kapitel gennemgår menneskets normale anatomi og fysiologi, der knytter sig til de enkelte organsystemer. Social- og sundhedsassistenten skal kunne observere afvigelser fra kroppens normale anatomi og fysiologi, og bogen gennemgår derfor de hyppigst forekommende sygdomme, de mest almindelige medicinske og kirurgiske behandlinger og forebyggelsestiltag. De studerende kan med fordel læse del 2 parallelt med del 2 i Sygepleje 2, da de to bøgers kapitler om de forskellige organsystemer supplerer hinanden og kommer i samme rækkefølge.  

Del 3: Farmakologi
Del 3 handler om den farmakologi, der benyttes i behandlingen af de mest almindelige sygdomme. Både den almene farmakologi og speciel farmakologi gennemgås. Den almene farmakologi er om lægemidlers egenskaber, optagelse, fordeling og udskillelse fra organismen og deres påvirkning af forskellige processer i kroppen. Den specielle farmakologi er både knyttet til sygdomslæren i del 2 og kan ses i oversigten over lægemiddelgrupper bagest i bogen.  

Social- og sundhedsassistenten skal kunne administrere og give medicin. I kapitlet ´Medicingivning og administration´ gennemgår bogen assistentens ansvarsområde på dette felt.  

Praktikken indgår naturligt i bogen. De mange cases, billeder fra praksis, praktikøvelser og refleksionsrum undervejs er tænkt som en hjælp til, at eleverne indøver en refleksiv praksis. 

Fagudtryk er markeret med kursiv i teksten og forklares i margin undervejs i bogen.  

Til bogen hører en onlinebog med indbygget lydbog og ekstra materialer. Onlinebogen aktiveres ved en kode på bogens første side.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Somatisk sygdomslære og farmakologi 2

Somatisk sygdomslære og farmakologi 2