Nedsat pris! Something rotten: punk i Danmark - maleri, musik og litteratur Forstør
Kategorier / sektioner:

Something rotten: punk i Danmark - maleri, musik og litteratur (Bog, Hæftet)

Af: Jan Poulsen

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 411
Dato for udgivelse: 30-8-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
ISBN-13: 9788702082883
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

309,95 kr

-22.5%

Vejl. pris: 399,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Dansk punk var mere end aggressiv musik, farvet strithår og snerrende attitude. Det var også et kulturelt nybrud, som trak billedkunsten, musikken og lyrikken i nye retninger, og det var et æstetisk opgør, som kom til at præge modebilledet for altid.
Something Rotten! er den første samlende fortælling om det danske punkmiljø i 1977-85. Det er den musikalske revolution omkring grupper som Sods/Sort Sol, Kliché, Ads og Before, men det er også 80´er-digterne, de vilde malere, Billedstofteatret og bz-bevægelsen. Det er Michael Strunge, Kniven på Hovedet og hemmelige semiotikmøder, og det er genbrugstøj, sammenstød med ordensmagten og stoffer i anselige mængder.
Something Rotten! favner det hele og fortæller historien indefra. Bogen er bygget op af udtalelser fra de vigtigste personer fra miljøet, for Jan Poulsen har stykket en stor sammenhængende mosaik sammen. Én lang, fortløbende beretning uden anden fortællestemme end de involverede parters. Blandt de næsten 60 stemmer, der har sendt tankerne tilbage til deres kunstneriske udgangspunkt i punktiden er Søren Ulrik Thomsen, Peter Peter, Lars H.U.G., Nina Sten-Knudsen, Martin Hall, Søren Fauli, Claus Carstensen, Camilla Høiby, Henrik S. Holck, T.S. Høeg, Peter Bonde, Master Fatman, Frederik Stjernfelt, Jens Unmack, Bo hr. Hansen, Knud Odde og Michael Valeur. 
Bogen er rigt illustreret med ikke tidligere offentliggjorte fotos, kunstværker og andre ting fra de medvirkendes private arkiver. 
Jan Poulsen (født 1962) er journalist og forfatter. Ansat ved Danmarks Radio og TV 1982-99. Hovedforfatter på Politikens rockleksika siden 1981, redaktør af Adventure 1990-94 og  MusicBuzz 2003. Projektleder af Diesel New Art 2004-07. Bidragydert il en række tidsskrifter, bl.a. Sidegaden, MM, Levende Billeder, Euroman, Zoo, Main, Woman, Gear med flere. Har bl.a. udgivet bøgerne Under en Sort Sol. Fra Pisserenden til Statens Museum for Kunst i 2002 og David Bowie. Station til station i 2006. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Something rotten: punk i Danmark - maleri, musik og litteratur

Something rotten: punk i Danmark - maleri, musik og litteratur