Nedsat pris! Sommerhus, senere: novelle
Kategorier / sektioner:

Sommerhus, senere: novelle (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Judith Hermann

Forlag: Høst
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 164
Dato for udgivelse: 23-10-2000
Udgivelse: 1. udgave, 2000.
Oversætter: Niels Brunse
ISBN-13: 9788714197162
Produkt type: Bog
Originaltitel: Sommerhaus, später
År for denne udgave: 2000
Første udgivelsesår: 2000
Originalsprog: Tysk
Udgave: 1
Oplag: 1

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

"På bjælken over din dør ligger nøglen til din lejlighed. Det ved jeg. Jeg ville kunne stille mig på tæer i den mørke opgang, føle mig frem til den med fingerspidserne og hente den ned, stikke den i låsen, stille lukke op. Men nøglen ligger der ikke til mig. Det ved jeg også. Den ligger der til denne ene person, vi aldrig har talt om, den ligger parat til hende, når tiden er inde vil hun stille sig på tæer, føle sig frem til den, lukke døren op, stille sine kufferter ved siden af din seng og vække dig. Det er sådan det er, ikke? Du venter. Du kender hende ikke, denne person, men du ved at hun vil komm., og det er det du venter på, du sidder og ser isblomsterne og venter. Jeg venter også."
- uddrag fra bogen.

Judith Hermanns novellesamling Sommerhus, senere blev den mest omtalte litterære debut i Tyskland i 1998. Bogen er solgt til udgivelse i en lang række lande.

Judith Hermann tilhører en ny generation af eksperimenterende forfattere i Tyskland. Bogens ni noveller fortæller nøgternt og smukt om det moderne livs tragikomiske tilfældigheder, ensomhed og melankoli. Personer og begivenheder skildres med en skødesløshed, som sætter sig spor helt ned i tekstens uortodokse tegnsætning.

Fælles for flere af de unge personer i Hermanns noveller er en vægring mod at beslutte sig definitivt for noget. Beslutninger udsættes på ubestemt tid. Personerne venter. Venter - som Christine i novellen Orkan - på at noget udefra skal indtræffe og fritage hende for beslutning: "Jeg vil have, at orkanen kommer, for faen."

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sommerhus, senere: novelle

Sommerhus, senere: novelle