Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Sophus Tromholt - skæbnen og Nordlyset er jo lige uransagelige (Bog, Indbundet)

Af: Kira Moss

Forlag: Epsilon.dk - i samarbejde med DMI
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 207
Dato for udgivelse: 1-9-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
Redaktion: Lone Bruun
Medforfattere: Peter Stauning, Kira Moss
ISBN-13: 9788799511426
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
Ophavsangivelse: Peter Stauning, Kira Moss
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

294,65 kr

-17%

Vejl. pris: 355,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Sophus Tromholt var en unik dansk nordlysforsker. Han levede fra 1851-1896. Fra han var en ung mand viede han sit liv til nordlysets gåde. Han indsamlede tusindvis af observationer fra hele Skandinavien. Han var den første der pålideligt målte nordlysets højde, stadfæstede sammenhængen mellem solpletter og nordlys og beskrev nordlysovalen. Ved siden af sin nordlysforskning skrev Tromholt en mængde populærvidenskabelige bøger, holdt foredrag og var en dygtig amatørfotograf. Tromholt er i dag kendt for sine fantastiske portrætter af samer i Kautokeino, 1882/83. Disse portrætter er en uvurderlig kilde til information om samerne i 1800-tallet.
Som stor pige oplevede Kira Moss for 17 år siden et meget stort nordlys i Nuuk i Grønland. Hjemme i København købte hun en populær-videnskabelig bog om nordlys, hvori der stod en kort omtale af Sophus Tromholt. Dette blev begyndelsen på en mangeårig fascination af et yderst spændende og sammensat menneske: Nogen måtte skrive noget om denne i store træk glemte forsker. Kira Moss har siden 1995 indsamlet materiale om og af Sophus Tromholt.
Kira Moss, der imellemtiden var blevet cand. mag. i moderne kultur og kulturformidling, mødte i 2009 i Tromsø Peter Stauning, civilingeniør og seniorforsker emeritus ved Danmarks Meteorologiske Institut. De besluttede at slå sig sammen om en bog om Tromholt, og herefter tog arbejdet fart.
Bogen er således et eksempel på samarbejde på tværs af skellet mellem humaniora og naturvidenskab – og på tværs af generationer.
Bogen, der er gennemillustreret, giver et indblik i et spændende liv og forskningsfelt og genindskriver Tromholt i dansk naturvidenskabs historie.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sophus Tromholt - skæbnen og Nordlyset er jo lige uransagelige

Sophus Tromholt - skæbnen og Nordlyset er jo lige uransagelige