Forstør
Kategorier / sektioner:

Sproghistorie og sprogtypologi (Bog, Hæftet)

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Sprogforum
Sideantal: 65
Dato for udgivelse: Juli 2010
Udgivelse: 2010.
Nr. i serien: Bind: 47,
Redaktion: Nanna Bjargum, Birte Dahlgreen, Pia Zinn Ohrt, Hanne Leth Andersen, Annette Søndergaard Gregersen
ISBN-13: 9788779346208
Produkt type: Bog
Bidragyder: Nanna Bjargum, Hanne Leth Andersen, Kim Michael Skovgaard-Hansen, Lene Schøsler, Viggo Bank Jensen, Erling Studsholm, Karen Lund, Michael Herslund, Stine Marie Spellerberg, Bjarne Simmelkjær Sandgaard Hansen, Egon Weber Paulsen
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk

3 - 8 hverdage

80,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Dette nummer af Sprogforum er det tredje i en række, der tager afsæt i forløbet i Almen Sprogforståelse, som indgår i grundforløbet i det almene gymnasium efter reformen fra 2005.
Vi har i dette nummer sat fokus på flere aspekter: hvilken gavn kan eleverne have af at få sproghistorisk indsigt, og hvordan kan man bygge bro mellem gymnasiets undervisning og de videregående uddannelser?
Flere af artiklerne i dette nummer peger i den sammenhæng på det paradoksale i, at man stort set har afskaffet disciplinen sproghistorie på de videregående sproguddannelser, mens man har indført den som noget helt nyt i gymnasiet.
Et andet aspekt har været ønsket om at inddrage sprogtypologi som et emne, der vil kunne give eleverne nogle helt andre tilgange til begrebet sprog. I de fleste klasser i folkeskolen og i gymnasiet sidder der i dag elever med en baggrund i sprog, der ikke hører hjemme i det indoeuropæiske, og som har helt andre måder at opbygge ytringer på.
Med fokus på sprogtypologi vil man kunne få eleverne til at få indsigt i og reflektere over sprogenes forskellighed. Dertil kommer, at der i ungdomsuddannelserne også undervises i ikke-indoeuropæiske sprog, hvor det sprogtypologiske automatisk kommer på banen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sproghistorie og sprogtypologi

Sproghistorie og sprogtypologi