Sprogudviklende undervisning: strategier og metoder i udskolingen Forstør

Sprogudviklende undervisning: strategier og metoder i udskolingen (Bog, Hæftet)

Forlag: Turbine Akademisk
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 192
Dato for udgivelse: 15-12-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
Oversætter: Susanne Thomsen
Bearbejdning: Lis Pøhler
Medforfattere: Björn Kindenberg, Maria Bjerregaard
ISBN-13: 9788740609769
Produkt type: Bog
Bearbejdning: Lis Pøhler
Illustrationsangivelser: ill.
Originaltitel: Språkutveklande SO-undervisning
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Svensk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

277,50 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

'Sprogudviklende undervisning - strategier og metoder i udskolingen' er en håndbog for lærerstuderende og lærere. Bogen præsenterer praksisrettede strategier og metoder for, hvordan man skaber en undervisning, der udvikler både elevernes kundskaber og sprog.
Læring og sprog er nært beslægtede med hinanden. Børn har et konkret hverdagssprog, når de starter i skolen, men efterhånden skal de lære at kunne udtrykke sig og opbygge kundskaber på et abstrakt skolesprog. Til dette har eleverne behov for sproglige strategier og støtte fra læreren for at tilegne sig det faglige indhold i så stor udstrækning som muligt. Det gælder både elever med dansk som modersmål og elever med dansk som andetsprog.
I denne bog præsenterer forfatterne seks principper, som undervisningen kan baseres på for at gøre den sprog- og kundskabsudviklende. Bogen indeholder desuden mange praktiske aktiviteter, som kan anvendes i undervisningen. Bogen har desuden et kapitel specielt om sprogudviklende undervisning af tosprogede elever.
'Sprogudviklende undervisning - strategier og metoder i udskolingen' er først og fremmest rettet mod studerende og lærere i fagene kristendomskundskab, historie, samfundsfag og geografi i folkeskolens ældste klasser, men de aktiviteter, fremgangsmåder og arbejdsmetoder, der præsenteres, kan også anvendes inden for andre fag og i andre klasser.
Bogen er lærerfagligt bearbejdet til anvendelse i dansk udskoling af Lis Pøhler.  
Om forfatterne:
Maria Bjerregaard, lærer i svensk og svensk som andetsprog, arbejder som projektleder ved Nationellt centrum för svenska som andraspråk.
Björn Kindenberg, lærer i SO og svensk som andetsprog, arbejder som projektleder ved Nationellt centrum för svenska som andraspråk.
Om bogens danske redaktør:
Lis Pøhler er uddannet lærer, speciallærer og master i specialpædagogik. Hun har været pædagogisk konsulent i Undervisningsministeriet og driver i dag konsulentvirksomheden laesning.dk. Lis Pøhler er desuden formand for Opgavekommissionen i dansk læsning og retskrivning, formand for Opgavekommissionen for nationale test i dansk, læsning samt formand for Opgavekommissionen EUD-optagelsesprøve, Dansk. Hun har siden 2005 været ansvarshavende redaktør af Læsepædagogen og forfatter til en række fagbøger og undervisningsmaterialer især om læsning og læsevanskeligheder.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Sprogudviklende undervisning: strategier og metoder i udskolingen

Sprogudviklende undervisning: strategier og metoder i udskolingen