Nedsat pris! Stalins datter: Svetlana Allilujevas utrolige og turbulente liv Forstør
Kategorier / sektioner:

Stalins datter: Svetlana Allilujevas utrolige og turbulente liv (Bog, Hæftet)

Af: Rosemary Sullivan

Forlag: Information
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 599
Dato for udgivelse: 30-10-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Oversætter: Hans-Jørgen Birkmose
ISBN-13: 9788775143917
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
Originaltitel: Stalin's daugther
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

271,20 kr

-22.5%

Vejl. pris: 349,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En gennemresearchet og afslørende biografi om Svetlana Stalin - en kvinder der var tvunget til at leve sit liv i skyggen af verdens mest monstrøse diktatorer: hendes far, Josef Stalin.  
Svetlana blev født i Sovjetunionens tidlige år og tilbragte det meste af sin ungdom bag Kremls mure, hvor hun var skånet for den massesult og de politiske udrensninger, der hærgede i Rusland. Men hun undgik ikke tab i sit liv. Som kun seks-årig begik hendes mor selvmord og i forbindelse med Den store Terror, udrensede hendes far systematisk en lang række af hendes familiemedlemmer. Ikke engang sin første kærlighed fik hun lov at beholde, også han fik Stalins paranoia at føle og blev idømt 10 år i gulag.  
Det fulde omfang af hendes fars brutalitet, gik først op for Svetlana efter hans død og i 1967 chokerede hun verdenssamfundet ved at hoppe af til vesten og efterlade sine to børn i Sovjetunionen. Hun kunne ikke længere tie, og hun kunne ikke længere bære byrden af at være sin fars datter - en byrde hun trods ihærdige forsøg aldrig kunne slippe fri af.  
På baggrund af dokumenter fra KGB, CIA og historiske sovjettiske arkiver og i tæt samarbejde med Svetlanas datter Olga, fortæller Rosemary Sullivan historien om Svetlanas utrolige og smertelige liv. Det er en menneskelig og psykologisk intelligent historie om en verdenshistorisk kvindeskæbne, der åbner op ind til en brutal, kynisk og lukket verden med en enorm fascinationskraft.  
Rosemary Sullivan (f. 1947) er en canadisk forfatter, digter og litteraturkritiker og professor emeritus ved University of Toronto. Hun har senest udgivet Anden Verdenskrigsfortællingen Villa Air-Bel (2007)

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Stalins datter: Svetlana Allilujevas utrolige og turbulente liv

Stalins datter: Svetlana Allilujevas utrolige og turbulente liv