Stasiland: Scener bag muren Forstør
Kategorier / sektioner:

Stasiland: Scener bag muren (Bog, Paperback)

Af: Anna Funder

Forlag: Rosenkilde
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 342
Dato for udgivelse: 20-4-2010
Udgivelse: 2. udgave, 2010.
Oversætter: Susanne Moos
ISBN-13: 9788792503213
Produkt type: Bog
Originaltitel: Stasiland
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 2
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

99,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I 1949, året efter at George Orwell skrev 1984, blev Big Brother-samfundet en særdeles virkelig realitet for de 17 millioner tyskere, der pludselig boede i det kommunistiske østtyskland – den Tyske Demokratiske Republik. DDR kom hurtigt til at erstatte nazismens ondskab med undertrykkelse af sit eget folk, og det berygtede hemmelige politi, Stasi, havde på et tidspunkt en informant for hver 6,5 østtysk borger. Når først en person var klassificeret som ´Statsfjende´, kunne Stasi frit overvåge alle detaljer i hans liv – hvilke bøger han læste, og hvilken øl han drak.
Gennem interviews afdækker Anna Funder, hvordan det var at leve i Stasiland.
Hun interviewer Miriam Weber, som blev fængslet som teenager efter at have forsøgt at flygte over Muren. Hun drikker sig fuld med Klaus Renft – østeuropas Mick Jagger – som staten erklærede ´ikke længere eksisterede´. Hun møder Sigrid Paul, en almindelig tandtekniker, som oplever, at Berlinmuren skiller hende fra hendes søn.
Mindst lige så fascinerende er Funders møde med de mænd, som holdt Stasimaskinen velsmurt. Efter at have sat en annonce i en lokalavis, bliver hun mødt af en strøm af tidligere Stasi-officerer, som er ivrige efter at fortælle deres version af historien.
Anna Funders omhyggelige og loyale portrætter i Stasiland kaster lys over både et af verdens mest paranoide og hemmelige regimer og dagens tyske samfund.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Stasiland: Scener bag muren

Stasiland: Scener bag muren