Nedsat pris! Statsadvokaten: en karriere blandt selskabstømmere, mordere og krigsforbrydere - portræt af Birgitte Vestberg Forstør
Kategorier / sektioner:

Statsadvokaten: en karriere blandt selskabstømmere, mordere og krigsforbrydere - portræt af Birgitte Vestberg (Bog, Hæftet)

Af: Preben Lund

Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 225
Dato for udgivelse: 31-10-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
ISBN-13: 9788717043015
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

100,00 kr

-199,95 kr

Vejl. pris: 299,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Påvirker det nattesøvnen, når man gang på gang sender mennesker i fængsel for at afsone årelange straffe? Nej, svarer den tidligere statsadvokat Birgitte Vestberg, der portrætteres i bogen Statsadvokaten. Som offentlig anklager har hun gennem 25 år sendt en stribe af de mest omtalte forbrydere bag tremmer.

Birgitte Vestberg kan se tilbage på en lang karriere i det danske retssystem, hvor hun har siddet på nogle af de tungeste poster. Ikke mindst efter at hun i 1983 blev udnævnt til statsadvokat, har hun været anklager i en række spektakulære sager, som vakte stor offentlig opmærksomhed. Det gælder sagen mod Naum Conevski, som skød og dræbte to helt sagesløse drenge på Amager og yderligere begik en række grove forbrydelser. Birgitte Vestberg kom på et tidspunkt på Conevskis dødsliste.

Som anklager i sagen mod den kvindelige læge, der dræbte to børn og deres mor på Bornholm mangler Vestberg stadigt et motiv, som tiltalte af gode grunde aldrig kom frem med, da hun hele tiden har nægtet sig skyldig.

Vestberg var anklager i sagen mod Jacob Brølling, som blev landskendt, ikke mindst fordi forfatteren Povl Ørum engagerede sig i den.

Vestberg havde også en central rolle som anklager i sagen mod Mogens Glistrup, ligesom hun i en lang periode blev engageret i sager med selskabstømmere.

De seneste cirka 10 år har Vestberg været chef for statsadvokaturen for Internationale Straffesager, hvor hun i den bredere offentlighed er blevet kendt i forbindelse med sagerne mod krigsforbrydere, terrorsigtede på ´tålt ophold´ og ikke mindst sagerne om piraterne ud for Afrikas Horn.

Det er en kvinde med en uhyre omfattende erfaring med det danske retssystem, der fortæller om nogle af de seneste årtiers mest opsigtsvækkende kriminalsager.

Vi hører om ´systemet indefra´, om hvor meget anklageren blander sig i efterforskningen, og hvordan det er at have pligt til at være objektiv i modsætning til forsvareren.

Portrættet af Birgitte Vestberg er skrevet af journalist ved Radioavisen Preben Lund, der tidligere bl.a. har skrevet om retspsykiateren Peter Kramp.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Statsadvokaten: en karriere blandt selskabstømmere, mordere og krigsforbrydere - portræt af Birgitte Vestberg

Statsadvokaten: en karriere blandt selskabstømmere, mordere og krigsforbrydere - portræt af Birgitte Vestberg