Nedsat pris! Statsret: Praktisk forfatningsret i en politisk verden

Statsret: Praktisk forfatningsret i en politisk verden (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Henrik Hjort Elmquist

Forlag: Djøf Forlag
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788757439540
Udgave: 2. (15-10-2018)
Oplag: 1. (15-10-2018)
Første udgivelsesår: 2017
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 562
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I MODERNE POLITIK inddrages grundloven i mange sammenhænge, og forholdet til grundloven kan skabe problemer i forhold til politiske initiativer. Det kan eksempelvis dreje sig om politiske overvejelser om fastsættelse af en skat, at gå i krig, ændringer i pensionsydelser eller spørgsmål om ministeransvar. Der stilles derfor i forhold til ansatte i ministerier mv. krav om, at de kender til de begrænsninger, som grund - loven indebærer med henblik på at undgå grundlovsmæssige problemer. Nødvendigheden af et kendskab til statsret er imidlertid ikke begrænset til at gælde alene for ansatte i centraladministrationen. Også i forhold til øvrige offentligt ansatte og advokater er et sådant kendskab vigtigt.


 FORMÅLET MED DENNE BOG er gennem en caseorienteret tilgang at formidle dette kendskab og bidrage til løsningen af konkrete statsretlige problemer i ministerier og Folketinget, ved domstolene og andre steder, hvor forfatningsret praktiseres. Herudover kan fremstillingen give et over - blik over den praktiske forfatningsret, som såvel jurister som andre fag - grupper kan have nytte af. Endelig kan fremstillingen benyttes som lære - bog på universiteter og gymnasier, hvor bogen giver en praktisk indføring i arbejdsformen i et ministerium i en politisk styret verden samt sætter fokus på en række centrale forfatningsretlige emner og placerer dem i deres rette kontekst historisk og nutidigt. For politisk interesserede giver bogen således et unikt indblik i, hvad der foregår bag Slotsholmens mure. 


Bogen benyttes som lærebog i faget Praktisk forfatningsret i en politisk verden på den juridiske kandidatdel på Københavns Universitet. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Statsret: Praktisk forfatningsret i en politisk verden

Statsret: Praktisk forfatningsret i en politisk verden